I går tok Venstres Erling Moe til orde for at Trondheim skal overta Spellemannsprisutdelingen fra Stavanger.

Nå melder Stjørdal seg inn i kampen, hvor det nye, storslåtte og omstridte Kimen kulturhus skal stå klar i august.

Det er allerede kjent at kulturhuset skal brukes når landskytterstevnet kommer til kommunen i 2018 og når VM i rallycross skal arrangeres i august.

Det er ventet at 20 000 skal komme på landskytterstevnet, og 10 000 til 15 000 mennesker kommer under VM i rallycross.

- Så det å få Spellemannsprisen blir bare småtteri, sier kultursjef i Stjørdal og kulturhusleder Jarle Stein Førde.

ADRESSA PLUSS: Vil ha Spellemann til Trondheim

- Vil bli kompakt arrangement

Bakgrunnen for at Førde håper kommunen kan være aktuell til å arrangere prisutdelingen er at både NRKs og Stavangers avtale med Spellemann nå skal reforhandles. Avtalen mellom Spellemann og Stavanger var bindende i tre år (som nå har gått), med opsjon på tre år til. Men Spellemann skal nå forhandle både med NRK (eventuelt TV2), produksjonsselskap og deretter med potensielle arrangørbyer.

Både Stavanger kommune og Stavanger konserthus ønsker å fortsette dagens ordning.

Førde mener derimot det finnes flere gode argumenter for at Stjørdal er et bedre valg enn både Stavanger og Trondheim.

- Alt er så kompakt her. Fra flyplassen til scenen vil det ta tre-fire minutter. Vi har flere store hotell, som ligger i nærheten av flyplassen og sentrum, sier han.

- Vet litt hva som trengs

Førde påpeker også at de vil få gode fasiliteteter for å ha Spellemannsprisen.

- Jeg har selv både vært artist under prisutdelingen og har vært nominert til priser flere ganger, så jeg vet litt hva som trengs. Jeg vurderer at Kimen kulturhus kan være veldig aktuell plass å ha prisutdelingen på, sier han, som nok er best kjent fra jazzgruppen «The Brazz Brothers».

- Kulturhuset vil bli på høyde med de beste vi har i Norge. Det er også tilpasset slik at TV-sendinger kan sendes derfra, ettersom det er laget koblingspunkt til NRK blant annet, sier han.

Koster penger

Med et Spellemannspris-arrangement er det også mye annet som hører med. Under Spellemanndagene i Stavanger har det blitt arrangert seminarer, konferanser, workshops og konserter.

Næringslivet i byen har også bidratt med økonomiske muskler for å avvikle arrangementet. I tillegg har kommunen spyttet inn penger.

Førde sier at de har meldt sin interesse, og at de nå utarbeider en presentasjon over hva de kan tilby.

Ifølge han er det politisk interesse for å få til arrangementet, ettersom forslaget om å melde seg som arrangør kom fra kommunens ordfører, Ivar Vigdenes (Sp).

Hvorvidt Stjørdal eller Trondheim kan bli stedet Spellemannsprisen blir arrangert neste år gjenstår å se. Spellemann er selv positive til arrangementene som har vært i Stavanger.

– Det har fungert veldig, veldig fint de årene vi har vært i Stavanger, men hva som skal skje framover, har vi ikke bestemt, sa styreleder for Spellemann, Marte Thorsby, til NRK Rogaland før helga.

Kimen kulturhus er beregnet å koste 717 millioner kroner. Nå håper kommunen å få Spellemannsprisen i kulturhuset når det står ferdig. Foto: STJØRDAL KULTURUTVIKLING AS, Adresseavisen