Kjendisnettstedet siterer flere ikke-navngitte kilder som opplyser at artistens privatfly nødlandet i Moline i Illinois forrige fredag, kun timer etter at han sto på scenen i Atlanta. Tilstanden ble beskrevet som influensarelatert, men ifølge TMZ ble han sendt til sykehus hvor legene ga ham en injeksjon med motgift for opiumsholdig middel.

Kildene sier videre at legene anbefalte Prince om å bli på sykehuset i 24 timer, men følget valgte å dra da de ikke fikk enkeltrom til artisten. Han forlot sykehuset tre timer etter at han ankom, og han skal da ha vært i dårlig form.

Princes representanter har ikke besvart TMZ' gjentatte henvendelser.

Til obduksjon

Prince blir obdusert fredag, og en foreløpig obduksjonsrapport ventes offentliggjort om få dager, ifølge rettsmedisineren i Anoka County.

Sheriffen i Carver County har offentliggjort utskriften av hvordan nødsamtalen til 911-sentralen forløp seg. Ifølge VG forteller den uidentifiserte mannen som ringer inn om en bevisstløs person som trenger øyeblikkelig hjelp:

– Vi er i huset til Prince, sier mannen.

Kort tid etterpå følger han opp:

– Personen er død.

– Vet du hvordan personen døde, spør 911-operatøren.

– Jeg vet ikke, jeg vet ikke, svarer mannen.

Forsøkte gjenoppliving

Prince var bevisstløs da han ble funnet i en heis i sitt hjem Paisley Park torsdag morgen lokal tid.

Sheriff Jim Olson i Carver County forteller at politiet rykket ut til et nødanrop klokken 9.43. Medisinsk personell forsøkte med hjerte- og lungeredning, men de fikk ikke liv igjen i 57 år gamle Prince. Han ble erklært død klokken 10.07.

Under konserten i Atlanta 14. april, beklaget Prince at han hadde avlyst konserter to uker tidligere. Med et lite smil forklarte han at han hadde følt seg i dårlig form. Tilstanden kom også til uttrykk mellom sangene, men selve låtene fremførte han med samme trykk som tidligere.

Etter rapportene om at han hadde blitt dårlig etter konserten, arrangerte Prince en fest i Pasley Park. En av deltakerne forteller at Prince virket opprørt, og han skal ha sagt «Vent noen dager før dere ber for meg».

Hylles med fest

Torsdag kveld og natt til fredag fylte tusenvis av mennesker gatene utenfor nattklubben First Avenue i Minneapolis der Princes «Purple Rain» ble filmet. Artistens tilhengere hyllet ham med dans natten gjennom, skriver nyhetsbyrået AP.

Lokale artister spilte coverlåter av de mest populære låtene hans, og menneskemengden danset og sang med. Nattklubbeier Dayna Frank sier dansefesten ble til for å gi fansen et sted å dele sine følelser og hylle Prince.

Prince spilte sist på den lokale klubben i 2007.

I Brooklyn stengte politiet av en gate for de 1.000 fansene som samlet seg til en improvisert minneseremoni organisert av Prince-venn Spike Lee. Fansen hadde med seg både barn og hunder, og flere la igjen buketter med lilla blomster.

Hør podkast om Prince: