Han begynner i jobben først i oktober, og er dermed sjef for neste års festival. Likevel er han ikke med på at hans fingeravtrykk trer frem først neste år.

- Nja, jeg har vel satt litt preg allerede. Jeg var med og booket på Huldrascenen i fjor, og all bookingen i år. Dessuten har jeg vært med på en del annet, blant annet å lage festivalavisen, forteller Ryjord. Festivalsjef er en administrativ stilling, som først og fremst går ut på å få festivalen til å gå rundt, i følge Ryjord.

- Men det kommer sikkert til å merkes at det er yngre krefter som kommer inn, forsikrer han.

- Hva vil du gjøre med storåsfestivalen?

- Jeg må få si det slik: Da jeg ble til å bidra litt med Huldrascenen i fjor, fant jeg en bygd full av ungdommer i dreads og hippieklær, og gamlinger med Storås-tattis. Jeg kom et par dager før festivalen startet, da var det full fres med traktorer, unge og gamle. Det finnes ikke et problem som ikke kan løses. Det er veldig inspirerende. Vi får blandet det betste fra byen og det beste fra bygda, og vist frem begge dele for hverandre.

Drømmer om Sigur Rós

- Vil dette føre til at Desperado ikke kan spille på Storås neste år?

- Jeg tror nok ikke det er slike regler ute og går. Vil folk ha Desperado, skal de få det. Men dette betyr nok at jeg må trappe ned på andre prosjekter.

- Og hvem er drømmebandet å få til Storås?

- Sigur Rós. Litt fordi det er mulig å få til, og litt fordi det hadde passet perfekt, sier Ryjord, som naturlig nok er strålende fornøyd med å ha hanket inn en av de mest attraktive musikkjobbene i landsdelen.

- Fint for oss som driver med musikk på ideell basis å få jobbe med musikk i en lønnet stilling. Jeg har gått på universitetet i seks år, men ble ikke klokere av det. Dette er midt i blinken for en rastløs sjel som trenger litt spenning i hverdagen.

- Tommelen, ikke langfingeren, opp!

- Jeg skal bare sørge for at alle leverer varene sine. Storås har aldri hatt tradisjonell folkemusikk, men nybrottsband som Garmarna og Gåte. Vi skal ikke slutte med det, men det trenger ikke være skandinavisk. Det kan jo godt være spanske flamenco-band eller russiske mannskor.

- Thomas kommer til å være med litt i ledelsen allerede i år, sier nåværende festivalsjef Per Tronsaune. - Vi må ha overlapping og kontinuitet. Og han er en bra fyr, så det er bare bra for meg i år. Han får tommelen, ikke langfingeren, opp fra meg!