- Det føles helt fantastisk, alt er helt topp, utroper Brantzæg som er i gledesrus.

Han forteller at alt står bra til med både mor og de to jentene og gir samtidig uttrykk for et nokså slitsomt døgn.

- Mest slitsomt har det vært for Madeleine. Hun har vært igjennom mye nå.

Trengs på hjemmebane

Navnene på tvillingene er allerede bestemt, men familien ønsker verken å dele navn eller bilde før slekt og venner har fått sett dem.

Torsdag spilles den utsolgte premieren for Korsvikaspillet, og det er for øyeblikket usikkert om veteranen blir å se i sin vante rolle som Olav Tryggvason.

- Jeg skal prøve, så vi får se om det blir. Det blir spennende å se om det går, men teater føles ikke så viktig i dag. Hvis ikke det går i orden så har vi en glimrende reserve, sier Brantzæg.

Kampkoreograf og tidligere rolleinnehaver av Olav Tryggvason, Ronny Andersen er er satt opp som stand-in og bekledde rollen under dagens generalprøve. En prøve som den nybakte faren ikke ser vondt på å gå glipp av.

- Jeg trengs mer her, det vil føles helt vanvidd å springe fra dette nå, det går ikke an, smiler han.

- Timeplan går dessverre ikke alltid opp når 200 stykker skal delta på denne ene helga. Sånn er livet, det er ikke alltid sånn at alt passer bestandig. Det må nesten gå an for de med utradisjonelle yrker å leve et tilnærmet normalt liv også.

Var forberedt

Regissør Nora Evensen gleder seg over den nybakte faren, og sier at de satser på å ha han med til premieren og de resterende forestillingene.

- Vi får håpe at ammetåke ikke blir for sterk. Om den blir det så har vi Ronny Andersen som har hoppet inn på en veldig sporty måte. Han er en type som er i stand til å ta dette på strak arm. Vi har hatt noen gjennomganger med han, så det tror jeg vil gå helt fint.

- Dere var altså forberedt på at dette kunne skje?

- Ja, vi måtte vi nesten ha en stand-in, når forestillingen var lagt så tett opp mot terminen.

- Er litt i tåke

Regissør ser ikke særlig mørkt på å få tilbake en potensielt utslitt førstegangsfar, i rollen som Olav Tryggvason på torsdag.

- Olav Tryggvason er en mann med meget god selvtillit, og det å få barn gir god selvtillit til tusen. Når han i tillegg har fått to barn på en gang så kan det ikke bli noe dårligere enn det. Selvtilliten skal det ikke være noe å si på, forteller hun.

Den ferske faren har også tro på at han skal klare å løse rollen på en god måte, om det kommer til at han går på scenen i morgen.

- Jeg tror jeg kan si det sånn at jeg er glad jeg jobber som skuespiller. Jeg må nesten prøve å ikke ta med meg det jeg kjenner på i morgen inn i rollen, for det ligner ingenting på Olav Tryggvason. Han er en mann av en helt annen sinnstilstand, og er ikke den som er full av omtanke og kjærlighet når han kommer til andre.

- Du tror det går bra?

- Ja, det tror jeg, dette har jeg gjort i mange år før og jeg har vært med og øvd, så dette må gå. Kanskje det blir med et ekstra lite glimt, smiler han og legger til at han for tiden er litt i tåke.

Øyvind Brandtzæg ble sammen med kona Madeleine Nilsen foreldre for første gang.