Den 36-sider lange rapporten som Rock City-styret selv bestilte, ble offentliggjort på møte i formannskapet i Namsos i dag kl. 12.00.

LES HELE ROCK CITY-RAPPORTEN HER (NAMDALSAVISA)

Manglende dokumentasjon

Blant hovedkonklusjonene fra revisjonsselskapet PwC er mangel på internkontroll en av de tydeligste. Det vises blant annet til mangel på profesjonalitet i avtaleinngåelser, og at det ikke foreligger dokumentasjon på mange av de avtalene som skal ha blitt inngått:

«På vår forespørsel har det generelt vært vanskelig for selskapet å fremskaffe den dokumentasjon som er etterspurt. Dette gjelder både signerte styreprotokoller, underlag til styresaker, avtaler, kontrakter og arbeidsavtaler. Vi har gjennom undersøkelsen ikke blitt kjent med at det foreligger skrevne innkjøpsrutiner iselskapet.»

Hentet ikke inn anbud

Rock City er underlagt loven om offentlige anskaffelser, men ifølge rapporten ble det likevel ikke hentet inn anbud på de store kontraktene. Dette gjelder blant annet for selskapet Sixsides som sto for utformelsen av opplevelsessenteret og som tilsammen kostet 22 785 576,-. Det nevnes i rapporten hele 15 tilfeller der det ikke er hentet inn anbud på større avtaler.

LEDER: Rocken nede for telling i Namsos

Manglet arbeidsavtaler

Siden 2009 har 14 stykker vært ansatt i Rock City, men kun to av dem har hatt underskrevet arbeidskontrakt der vilkår og ansvarsområder er beskrevet.

Fra ressurssenter til rockemuseum

I rapporten kommer det også tydelig frem at det i løpet av 2010 blir en dreining i fokus fra ressurssenter til trønderrockmuseum:

«Fra siste halvår 2010 er Ressurssenteret nesten ikke omtalt i styrets protokoll. All oppmerksomhet er knyttet til utviklingen og senere realiseringen av Opplevelsessenteret. Det er ikke lenger areal for Ressurssenteret i 1. etage og arealet i 2. etasje er nå avsatt til Ressurssenteret. Dette arealet er ikke innredet eller tatt i bruk.»

- Koste hva det koste ville

Styreleder Erik Stene peker på et annet sentralt funn i rapporten.

- Jeg vil si at hovedoverskriften på rapporten er at Rock City skulle åpne 11.11.11, koste hva det koste ville.

Stene sikter til blant annet til følgende formulering i rapporten:

«I flere kontraktsvurderinger er det henvist til at åpningsdatoen ikke tillater grundigere forarbeider. Hensynet til åpningstidspunktet er også benyttet som begrunnelse for behovet om rask avgjørelse på mellomfinansieringen i garantisøknaden til Namsos Kommune. Alternativ åpningsdato er etter hva vi kan se ikke vurdert som et reelt alternativ.»

Ikke behov for lydstudio og NTE-arena

PwC finner det heller ikke naturlig at Rock City skulle ha behov for verken lydstudio eller en konserthall i den dimensjonen som NTE-Arena endte opp med.

«De dimensjoner som NTE-Arena har fått, gir uttrykk for at dette primært må være en kongresshall for hotellet og en "kulturell storstue" for Namsos», står det i rapporten.

Foreslår tiltak

PwC foreslår følgende tiltak for å etablere bærekraftig drift:

- reforhandling av husleieavtaler

- endelig avklaring med kulturdepartementet av fremtidige forventninger til støttenivå

- ettergivelse av gjeld fra Namsos Kommune

- nedskrivning av aksjekapital

- tilførsel av ny aksjekapital til hel eller delvis nedbetaling av lån og til likviditet til fortsatt drift

- forbedret styring og kontroll som sikrer fremtidig drift i samsvar med nye budsjetter