Å få en film tatt ut til Cannes åpner som regel nye dører for filmskapere. Hallvar Witzø og hans trønderske produsent, Elisabeth Kvithyll fra Lånke  håper Cannes-profileringen  av Witzø og hans «Ja vi elsker» gjør det lettere å få gjennomført Witzøs første langfilmprosjekt, som alt har fått utviklingsstøtte fra Norsk Filminstitutt.

Rekkehus i Malm

Witzø sier til Adresseavisen at de er i ferd med å utvikle prosjektet, og at arbeidstittelen er «Den sinte naboen».

- Blir det om trøndersk nabokrangel?

- Det kan man kanskje si, sier Witzø som nødig vil røpe så mye mer om innholdet. Men han og produsent Kvithyll bekrefter at planen er å spille inn filmen i Trøndelag.

- Det er miljøet han kjenner best. Det folkelige, lune og trønderske, sier hun.

- Vi er alt på jakt etter innspillingssted i Trøndelag, sier Witzø og sier han er fascinert av noen rekkehus i Malm, men at ingenting ennå er bestemt.

Lavbudsjett

Støtteordningen de orienterer seg mot, setter et tak på åtte millioner i budsjett. Det blir med andre ord en norsk lavbudsjettsfilm. Kortfilmen «Ja vi elsker» på ca 15 minutter som er i Cannes har til sammenligning et budsjett på 1,5 millioner kroner.

Det er den nok verdt, både for Witzø og norsk film, med profileringen den får ved deltagelse i Cannes. Så får vi se om han kommer tilbake til festivalen med langfilm neste gang. Det er det en rekke filmskapere fra kortfilmprogrammet opp gjennom årene som har gjort.