Da partner Sam Myers døde av kreft i 2006, gikk Anson Funderburghs karriere inn i fase nummer to.

–Alt endret seg da Sam døde. Jeg håpet i det lengste at han skulle bli bedre, men det ble han ikke. Jeg har ikke spilt så mye siden. Og hvis jeg har spilt, har det vært med helt andre folk enn jeg gjorde før, forteller Anson Funderburgh.

Sammen med bandet The Rockets og etter hvert også munnspillveteranen Sam Meyers (70 i 2006) reiste Anson Funderburgh (55) rundt på bluesfestivaler i to tiår fra midten av åttitallet.

Så var det slutt.

Ble rammet selv

–I fire-fem år har livet dreid seg om andre ting enn musikk. Jeg fikk en sønn på den tiden, og oppå det hele fikk jeg diagnostisert kreft selv, sier han.

Anson Funderburgh fikk påvist mannfolkkreften fremfor noen. Han ble operert for prostatakreft for tre år siden, men er erklært frisk i dag.

–Du vet aldri når det er snakk om kreft. Det er et skremmende ord. Pappa døde av det samme, som en godt voksen mann på 80. Jeg er inne til kontroll to ganger i året. Klarer jeg meg gjennom de neste fire-fem skal det gå bra.

Det er derfor med en viss dose stolthet Nidaros bluesfestival har Funderburgh på plakaten i år. Amerikaneren har ikke vært her siden rockscenen i byen het Veita. Det var i mai i 1999.

–Er det virkelig så lenge siden? Håper våren har kommet til jeg kommer. Dere som så meg sist kommer til å få dere en overraskelse. Jeg gjør en litt annen type musikk nå enn før, sier Anson Funderburgh.

Anson Funderburgh & The Rockets låt «Can We Get Together» var forøvrig med i soundtracket til filmen «21 Grams» i 2003. Neste helg går Anson Funderburghs musikkliv inn i den neste fasen.