TV-høsten er i gang for alvor. I ukene som kommer ryr det på med TV-serier, filmer og alskens øyegodteri. De to seriene som kanskje flest gleder seg til er sesong 2 av Netflix-suksessen «Stranger Things» og sesong 8 av Fox-serien «The Walking Dead». Men uansett hvor dine preferanser ligger så har du mye å glede deg til.

Her er nyhetene fra strømmetjenestene, samt noen av de største slippene fra Netflix i oktober.

NETFLIX

Kommer:

Stranger Things - sesong 2

27. oktober ( hele sesongen)

Stranger Things ble en mega-suksess for Netflix da den ble lagt ut i fjor. En eventyr / fantasy / sci-fi -serie lagt til 1980-tallet som inneholdt nøyaktig den samme oppskriften som gjorde Steven Spielbergs filmer E.T og Close Encounter of the  Third Kind til kinosuksesser 30 år før. Stjernene i Stranger Things var selvsagt Eleven, Will, Mike, Dustin og Lucas, en gruppe barn i 11 - 14 årsalderen som sjarmerte TV-seerne så til de grader at serien over natten ble strømmetjenestens aller største suksess.

Den 27. oktober kommer endelig sesong 2 som tar for seg hendelsene rundt Halloween i 1984. Sesong 2 vil bestå av ni timelange episoder og alle legges ut samme dag.

Suburra - sesong 1

6. oktober

Suburra er Netflix'  første italienske produksjon. TV-serien er basert på en bok av Giancarlo De Cataldo og Carlo Bonini og tar for seg kriminalitet, politikk og korrupsjon i Roma. Tenk Narcos på italiensk.

Riverdale

12. oktober

Likte du tenåringsdramaet Riverdale? En slags moderne tolkning av karakterene fra tegneserien Archie som tok en sidevei og havnet i et David Lynch-aktig landskap. Den 12. oktober er det klart for sesong 2 av denne henrivende TV-serien.

Lucifer - sesong 3

4. oktober

Tør vi påstå at Lucifer er en av de aller mest underholdende TV-seriene på TV for tiden? Ja, det tør vi. For denne tongue-in-cheek-aktige drama-thriller-komedien med erke-britiske Tom Ellis i rollen som Lucifer Morningstar (Navnet brukes i den latinske bibeloversettelsen av Jesajabokens kapittel 14, vers 12 som navn på Satan,- en fallen engel. Lucifer er ett av flere navn på «Den onde» i kristen tradisjon).

De to første sesongene ligger allerede klar på Netflix.

1922

20. oktober

2017 er året da vi fikk flere gode Stephen King-adapsjoner ( nei, vi regner ikke med The Dark Tower som var en real film-kalkun). It har allerede satt box office-rekorder og fra Netflix får vi to nye filmer. Den første, som kommer 20.oktober heter 1922 og er basert på novellen av samme navn. Litt senere i år ( dato ennå ikke fastsatt) kommer Gerald's Game.

NETFLIX

Tilgjengelig nå:

Star Trek: Discovery

Den første Star Trek-serien på ti år har vist seg å være noe helt annet. De to første episodene ligger nå klar på Netflix. Mer i samme ånd som de to filmene med Chris Pine i hovedrollen. Mer Star og mindre Trek, om du vil. Eksplosiv action og hjerneknusende metafysikk.

Fantastic Beasts and Where to find them

En Harry Potter spin off og en av fjorårets beste eventyrfilmer med fantastiske Eddie Redmayne i hovedrollen som trollmannen Salmander Fisle. En slags prequel / sequel til Harry Potter -filmene.

Jack Whitehall: Travels with my father

Likte du TV-programmene der Ricky Gervais sendte Karl Pilkington verden rundt? I så fall bør du se dette. Jack Whitehall er en britisk stand-up-komiker som tar med sin svært så konservative (og erke-britiske) far på 77 år på en rundreise i Asia. Elegant situasjonskomikk i en dokumentarserie som kanskje ikke er så dokumentarisk likevel når det kommer til stykket?

The Accountant

Balls-to-the-walls action-film med Ben Affleck som hensynsløse leiemorderen Christian Wolff som har en høytfungerende form for autisme. Eksplosiv action fra start til slutt.

Jerry Before Seinfeld

Jerry Seinfeld med en forestilling fra Comedy Club i New York der han startet sin karriere. Alle vitsene i showet er fra 1970-tallet, men det legger du knapt merke til. En mester i toppform.

American Vandal

Denne kan vi ikke få anbefalt nok. En mockumentary ( en parodisk liksom-dokumentar) om en high school i USA der mannlige kjønnsorgan har blitt tagget på alle lærernes biler. Både morsomt og spennende.

The Good Place - sesong 1

Situasjonskomedie med Ted Danson og Kristen Bell. Eleanor Shellstrop dør i en bilulykke og blir ved en feiltagelse sendt til himmelen. Men himmelen er alt annet enn hva Eleanor forestilte seg. Likte du Santa Clarita Diet så kommer du til å elske denne.

HBO NORDIC

Tilgjengelig nå:

The Deuce - sesong 1

Dramaserie om fremveksten av pornoindustrien i New York på 1970-tallet. James Franco spiller begge hovedrollene som tvillingbrødrene Vincent og Frankie Martino. Ikke siden Martin Scorseses Taxi Driver har du sett en bedre framstilling av The Big Apple i dette tiåret enn dette. Ny episode hver mandag.

Liar - sesong 1

Denne har vi skrevet om tidligere, men vi benytter anledningen til å anbefale den en gang til. Liker du britisk kvalitetskrim av typen Broadchurch så må du ikke la denne gå fra deg. Ny episode hver mandag kl. 23.

C MORE

Tilgjengelig nå:

Tin Star - sesong 1

En tørrlagt politimann fra London får jobb som politisjef i en liten kanadisk by. En serie som tilsynelatende starter som en tradisjonell kriminalserie tar bare etter første episode en avstikker inn i Fargo / Twin Peaks -territorium og blir noe langt mørkere enn du forventer. Strålende spill av Tim Roth i hovedrollen. Ny episode hver tirsdag.

VIAPLAY

Tilgjengelig nå:

Kongens nei

Fjorårets store norske kinosuksess med Jesper Christensen og Anders Baasmo Christiansen. Kongens nei ble 8. september 2016 valgt som Norges kandidat til Oscar for beste fremmedspråklige film til den 89. Oscar-utdelingen. Filmen vant fem priser under Kanonprisen 2016 i forbindelse med filmefestivalen Kosmorama og åtte priser under Amandaprisen. Filmen ble  den filmen som har vunnet flest Amandapriser og er med sine trette nominasjoner i tillegg den filmen med flest nominasjoner foran en Amandautdeling.

Filmen tar for seg tre døgn i norgeshistorien der kongefamilien måtte flykte fra den tyske krigsmakten.

Arrival

Dennis Villeneuves mesterlige sci-fi -drama med Amy Adams og Jeremy Renner i hovedrollene. Denne bør du se selv om du vanligvis ikke er noen fan av sci-fi. Strålende.

Outlander - sesong 3

Outlander er en «guilty pleasure» for noen av oss, men det er vanskelig å benekte at denne serien om den skotske kvinnen Claire Randall som reiser i tiden tilbake til 1700-tallets Skottland er underholdende. I sesong 3 har serien fått et enda større budsjett å leke seg med og resultatet er ofte slående vakkert og neglebitende spennende.

Parenthood - sesong 1 - 6

Feelgood-serie basert på filmen av samme navn. Denne serien har vært litt vanskelig å få sett i sin helhet i Norge så nå kan du se fram til mange, mange timer i selskap med familien Braverman.

Last Man on Earth - sesong 1 - 2

Endelig. Endelig. Endelig kommer denne post-apokalyptiske komserien på en norsk strømmetjeneste. Om du ikke har hørt om denne tidligere så har du virkelig noe å glede deg til. Hysterisk morsom.

Passengers

Morsomt og rørende sci-fi drama fra norske Morten Tyldum med Chris Pratt og Jennifer Lawrence i hovedrollen. Ikke forvent deg action og eksplosjoner, men føler du for en romantisk komedie så er denne midt i blinken.