- Segment? Nei, vi har ikke fokusert på segment. Lokal bar vil passe for studenter, men for den del også frisinnede pensjonister.

- Og dem som er glad i kultur og cocktails, legger Aleksander Schei og Andrew Anfinnsen til.

De to har solid erfaring fra den uavhengige delen av byens ute- og musikkliv. Etter et års leting, og så mange måneders arbeid, har de funnet sitt hjem i et hus med 50 års historie i byens uteliv, med klubbene Downtown og Frakken som de mest seiglivede konseptene.

Gul, grønn og blå

De hadde prøveåpning i baren på gateplan i Dronningens gate, den som tidlig på 80-tallet huset byens første kafé med c, som det het den gang. Denne helgen er det scenen ved siden av (den som huset byens mest populære pianobar) og klubben i kjelleren (der Rod Stewart i sin tid ble nektet adgang) som blir sjøsatt, før regulær drift fra neste uke av.

«Den grønne» baren og «den gule» scenen i første etasje vil være åpne seks kvelder i uka med separate innganger. «Den blå» klubben i kjelleren vil være åpen i helgene, og da vil det være mulig å vandre fritt mellom de tre lokalene.

Topp stemning på lokal bar

Lokal bar er navnet på det nye utelivstilbudet i Trondheim, med «undertitlene» Lokal scene og Lokal klubb. Et ganske minimalistisk navnevalg, som de fleste av de naturlige brukerne av stedet godt vil kjenne bakgrunnen for.

«Topp stemning på lokal bar» var tittelen på samlealbumet som indie-elektronikabandet Casiokids ga ut i 2010. Tittelen hadde utgangspunkt i en konkret ferieposting på sosiale medier, og ble fort etablert som et fast humoristisk uttrykk. Og nå vil det altså være mulig for lovende artister i flere sjangre å si at de skal til Trondheim og spille på en Lokal bar.

For levende musikk skal det bli på Lokal scene, i første omgang i en til to ganger i uka.

Company Ink, Smerz og Torske

Blant artistene som er signet i høst er de nye trondheimsbandet Company Ink 30. august, elektronikaduoen Smerz med blant annet Nato-sjef Jens' datter Catharina Stoltenberg. I november kommer den mer etablerte produsenten og DJ-en Bjørn Torske.

Lokale Scene og klubb skal også samarbeide med andre arrangører, Trondheim konsertkollektiv skal i tiden fremover arrangere sine månedlige konserter her, den første blir en dobbeltkonsert med Frøkedal & Herman Wildhagen. 14 september blir det arrangert kvinnekveld i tilknytning til Trondheim Pride. Klubbkonseptet «Freek-i-Natt» som har vært på vandring i byen, vil naturlig nok få fast base på huset, det gjelder også releasekonsertene til Aleksanders plateselskap Stundom records.

Blir del av Klubb Pstereo

Den første helgen i drift vil de være en del av Klubb Pstereo fredag og lørdag, med DJ-ene Skatebård og nederlandske Young Marco.

- På sikt ønsker vi å utvikle dette til et kulturhus med mange aktiviteter, vi er åpne for mange uttrykk, og skal i hvert fall ikke låse oss til noen musikalsk sjanger, sier bookingansvarlig Andrew Anfinnsen, som blant annet har planer i høst med hiphop-artister og et jazz-konsept.

- Vi har følt oss fri til å skape det stedet vi selv ville ønsket å gå ut, sier Aleksander Schei. De to har merket at mange er nysgjerrige på det nye stedet.

Fyller et vakuum i utelivet

- Vi føler vi har mye goodwill, at folk ønsker oss godt. Mange mindre konsertscener som slapp til uetablerte artister har forsvunnet de siste årene. Vi liker å tro at vi fyller et vakuum i byen med dette stedet, sier Schei, som føler seg bekvem i selskap med flere steder med sterk, uavhengig profil i midtbyen, med blant annet Trondheim Kunsthall /Sellanraa, Moskus, WorkWork, Habitat og Trondheim camping. Og så åpner jo nye Britannia neste vår.

- Vi har mange fine naboer. Stedene i denne delen av byen er vel et greit alternativ til rekken av utesteder nederst i Nordre og på Solsiden, mener Anfinnsen og Schei.

Den uavhengige stilen gjenspeiles også i innredningen, som Jørgen Sellevold og Jon Borberg har hatt ansvar for. Cocktailbaren er innredet i klassisk, men avslappet stil, og sterkt preget av grønne vekster langs en hel langvegg. For eksempler er mye av innreding og møbler er laget av Trondheimsbaserte Tusenmilsrose, mens lokale Hugmun studio har illustrert den ene veggen i scenedelen.

Cocktails og øl

De tre delene av utestedet vil også ha forskjellig profil når det gjelder servering. Cocktailbaren har et menykart med ti cocktails kreert av barsjef Caroline Skaget, i tillegg til klassiske drinker på bestilling. Mens det er håndlagede cocktails der, vil det bli Tap-tails og et stort utvalg øl på Lokal scene; og noe tilsvarende nede i kjelleren. Noe spisested blir dette ikke.