I ti uker har publikum fulgt deltakerne i MasterChef. Nå er det tid for å kåre årets beste kokk.

Finaleuken startet med en duell mellom deltakerne, dessertlaging og en sukkerutfordring. Tre deltakere besto disse prøvelsene; Sarah Natasha Melby, Terje Sporsem og Carina Dahl.

Et eventyr

MasterChef er ikke det første realityprogrammet Carina Dahl har vært med på. Hun ble kjent gjennom «Big Brother» i 2006 og har vært med i flere realityserier siden da.

Dahl forteller at hun ble spurt om å være med på MasterChef i fjor, men at hun da takket nei fordi hun tenkte at hun ikke hadde greie på matlaging.

Men da TV3 spurte om hun ville være med i år, bestemte hun seg for å si ja.

- Det har vært et eventyr som har vart mye lenger enn jeg kunne forestille meg, sier trondheimsjenta.

Hun forteller videre at hun har lært mye om mat gjennom programmet, og at det også har utviklet hennes forhold til matlaging.

På spørsmål om hva hun tenker om at hun har kommet helt til finalen, svarte en hemmelighetsfull Dahl;

- Programmet ble spilt inn i vår, og da trodde jeg at jeg skulle ryke første dagen. Det er utrolig at jeg kom så langt, og jeg er stolt av det.

Musikken

Dahl har gitt ut et album og flere poplåter, og hun deltok i Melodi Grand Prix i både 2011 og 2013. I tillegg til å drive med musikk har 29-åringen også sin egen blogg, men det er musikken hun jobber mest med.

- I tiden fremover kommer jeg til å være mye i studio og lage låter som er gode nok til å spilles på radio og slikt.

På fredag kommer hennes nye singel «Be My Lover» og hennes tredje smykkekolleksjon i samarbeid med Nora Norway er snart å finne i butikkene.

Så gjenstår det å se hvem som går av med tittelen «MasterChef 2014».