Utgangspunktet: Bandet Save Me Barry møttes som orkester for spelet «Elden» på Røros. Foto: Mari Vold

Det historiske musikkstykket «Elden» – eller «Det brinner en eld» – har vært viktig for fjellregionen siden det for første gang ble fremført i 1994.

I disse dager avstedkommer spelet et uventet biprodukt: en platedebutant ved navn Save Me Barry.

Bandet består av allerede etablerte musikere fra Røros med gitarist Vegar Dahl i spissen. Dahl forteller om en sterk trang til å skape og gi ut egen musikk etter mange år med spilling i andres prosjekter.

–Jeg har brent inne med mange låter lenge. Men det krever litt å få det ut. Nå har vi endelig fått det til, sier Dahl om Save Me Barrys debutplate «Daybreak».

Tiden var moden

Bandmedlemmene møttes under spelet «Elden».

–Flere av medlemmene bandet var i orkesteret til spelet i flere år. Etter å ha spilt sammen i noen oppsetninger, fikk vi lyst til å gjøre noe eget.

Dahl hadde i en årrekke komponert melodier i tillegg til å være oppdragsmusiker, og nå var tiden kommet for å presentere det for publikum.

–Vi er et band med etablerte musikere i midten av tredveåra. Likevel hadde ingen av oss gitt ut plate før. Vi synes det passer bra nå.

Sentimentalt sentiment

«Elden» er et av få spel som er tonsatt med rockemusikk. Save Me Barry plasserer seg i en litt annen sjanger.

–Vi spiller melodiøs pop, men leker med ulike sjangre. Musikken har derfor elementer av country og singer-songwriter, forteller Dahl.

Han kaller Save Me Barry for «et demokratisk band».

–Det er jeg som skriver melodiene. Sounden kommer hele bandet fram til sammen med produsenten. Tekstene skriver jeg sammen med vokalist Ane Linn Haagaas, sier Dahl som sier tekstene grenser til det sentimentale.

–Innholdsmessig er vi ganske «blå». Vi synger mye om forhold mellom mennesker; livet, kjærligheten og døden. Eller, kanskje ikke så mye døden, da, sier Dahl som mener det er et poeng å lage tidløs musikk.

- Bredt publikum

Rørosbandet har allerede hatt en viss suksess med låta «Running Fast» som har fått mye spilletid på NRK P1. Dette gir selvtillit.

–Vi har som mål å ha et ganske bredt publikum. Våre lytter er i nesten alle aldre, så foreløpig har vi nådd målet, sier Dahl.

Publikum skal også få møte Save Me Barry under konsert i løpet av året.

–Vi holder én konsert på Røros i sommer. I tillegg har vi planlagt en opptreden på Storstuggu på Røros i november.

Gitarist Dahl utelukker likevel ikke at det blir flere konserter.

–Men vi har ikke planlagt turné ennå. Vi er småbarnsforeldre, så vi kan bare gjøre én ting av gangen. Tiden er gått med til plateinnspilling, sier Dahl.