I går spilte det finske tenåringsidolet for en utsolgt Olavshallen. I kveld deler han scene med Madcon, MGP-jr-heltene Marcus og Martinus og Raylee under Kreftforenings Vinterlyd-arrangement på Torvet.

Still spørsmål til Madcon i nettmøte på adressa.no i dag kl. 15. Send inn dine spørsmål allerede nå!

Artistene har allerede vært innom fem byer på turneen, og mandag måtte rundt 15 unge jenter bæres ut av folkemengden under Elliots opptreden i Drammen.

–Det var fire-fem jenter som besvimte. De andre 10-15 plukket vi ut av mengden fordi vi var tett på og så at de slet. I forhold til folkemengden er dette faktisk få. Situasjonen var ikke på noe tidspunkt ute av kontroll, sier operativ leder i Prosec, Henning Kristiansen, i en pressemelding.

Brev til rektor

Presseansvarlig for Krafttak mot kreft, Arild Domaas, forteller at de tar sikkerheten på største alvor.

–Vi har forberedt oss godt med fysiske sikringer og ekstra vakthold. Alle skal være trygge under showet. Vi har også sendt brev til alle rektorer i Trondheim. Vi har hatt situasjoner hvor skoleungdommer har kommet veldig tidlig til konsertarenaen, i skoletida. Konsertene starter kl. 18, og det er ikke noe poeng å komme før. Isac kommer uansett ikke på scenen før på kvelden, sier Domaas, som håper på rekordoppmøte på Torvet.

Han medgir at tenåringsidolet gir ekstra utfordringer på grunn av et ungt og engasjert kjernepublikum.

–Vi ville nå flere barn og unge, og det krever sitt av forberedelser. Samtidig har vi aldri hatt større interesse og publikum på turneen. Det er veldig moro.

Kreftforeningen har laget konservettregler som de anbefaler alle konsertgjengere å lese.

Tilpasset behandling

Aksjonen er inne i sitt niende år og har til sammen samlet inn over 100 millioner kroner. Målet i år er å få inn 25 millioner.

–Gratiskonsertene er en del av Kreftforeningens årlige innsamlingsaksjon Krafttak mot kreft. Poenget er å vise en takk tilbake til alle som støtter aksjonen og kreftsaken. For de som ønsker å gi et bidrag vil det være bøssebærere fra Luftkrigsskolen på plass i dag, forteller Domaas.

Et hovedanliggende for Kreftforeningen er at det kreves mer forskning for å gi tilpasset kreftbehandling til hver enkelt pasient. Begrepet «One Size Fits All» passer dårlig i kreftbehandling.

–Vi står overfor et skifte i behandlingen. Dagens kreftbehandling tar utgangspunkt i hvor i kroppen svulsten er. I fremtiden vil genene i svulsten være bestemmende for hvilken behandling som gis. Det vil gi mer treffsikker behandling til hver enkelt pasient, slik at flere kan overleve kreft og færre får unødvendige bivirkninger. Her må det forskes mer og det ønsker vi å bidra til, sier Domaas, som oppforder publikum til å kle seg godt for all slags vær.

Torvet i dag. Aktiviteter fra kl. 17. Konsert fra kl. 18.