Med sendinger fra 38 kommuner langs norskekysten, besøker Sommeråpent om bord i det tidligere hurtigruteskipet MS Sjølyst, norske havner fra Oslo i sør til Kirkenes i nord.

Tirsdag 9. juli er turen kommet til Trondheim.

Sommerfavoritt

Sommeråpent har så langt vært sommerens store favoritt, både hva seertall og publikumstall angår. I morgen sender de direkte fra Turistskipskaia i Trondheim.

MS Sjølyst ankommer Trondheim rundt kl. 12, og hele innseilingen vil bli grundig dokumentert med en direktesendt minutt-for-minutt-sending. Om kvelden sender Sommeråpent direkte om bord mens skipet ligger til kai i Trondheim.

Trøndersk

Trøndersk kulturliv vil være godt representert i tirsdagens Sommeråpent, både artist Ida Jenshus og forfatter Anne B. Ragde gjester programmet.

Jenshus er midt i en travel festivalsommer, men har likevel tatt seg tid til å spille om bord mens MS Sjølyst ligger til land i Trondheim.

Programleder Ingerid Stenvold kan også friste med et gjensyn med gamle helter i tirsdagens Sommeråpent.

– Jeg kan røpe at Trondheims egne Are og Odin vil ha en eksklusiv gjenforening i tirsdagens sending, sier Stenvold.

Publikum er med

Hun fortsetter med å understreke at også publikum blir godt representert i programmet.

–Vi både åpner og avslutter sendingen på kaia, og folk vil få med seg alt av musikkinnslag og gjester via storskjerm og lydanlegg. I tillegg vil vi ha en reporter nede på kaia under hele sendingen, som vil ta tempen på stemningen og intervjue fremmøtte.

Variert program

I tillegg til nevnte gjester, vil trønderartisten Charlotte Audestad holde en minikonsert på kaia i det MS Sjølyst ankommer.

Trondhjemske Gevorbne Musketeer Corps stiller i uniformer og utrustning fra 1850-tallet, og vil ønske MS Sjølyst velkommen med en kanonsalutt.

Av andre innslag med historisk sus, kan nevnes at musikkteatret Elden fra Røros stiller mannsterke opp med 15 uniformerte soldater.

Under hele arrangementet vil det bli salg av lokal mat og drikke.

Sommeråpent sender direkte fra skipet mellom kl. 21.30 og 22.15