Om spenningen ikke var til å ta å føle på, var den i hvert fall til stede da Bygglarmregjeringen skulle legge frem konklusjonene etter sitt arbeid foran et fagpanel i går ettermiddag.

I de gamle lokalene til Strandveien Auto var både representanter fra byråkratiet, handelsstanden og akademia samlet for å gi sin vurdering.

Rørende enighet

Samtlige paneldeltakere omtalte arbeidet som var gjort, og ikke minst at det var satt i gang, i rosende ordelag. Fylkesordfører Tore O. Sandvik konkluderte med at byen trenger et område som utvikler seg uforutsigbart.

- Det er viktig for at byen og regionen skal bli attraktiv, mente han.

- Dette er spennende planer, som mange nok kan ønske å stille seg bak, men er de realistiske? spurte ordstyrer Gunnar Flikke.

- Spennende, spennende, spennende, svarte den ene etter den andre av deltakerne.

Om det var gjennomførbart, ville derimot ingen svare på, men alle var enige om at Bygglarm kom med gode innspill i debatten om Nyhavnas fremtid.

- Tid for diskusjon

- Vi legger frem forslag til rullering av kommuneplanens arealdel for bygningsrådet på tirsdag. Nå foreslår vi at deler av Nyhavna får status som område for framtidig bybebyggelse, og åpner dermed på sikt for endring til bolig, næring og kultur, fortsatte hun, og forsikret om at Nyhavna, med alle sine kulturminner, med tiden kommer til å bli en bydel ulik alle andre.

Andre paneldeltakere, som Fredrik Barth fra Husbanken og Knut Erik Dahl, professor ved AHO, kunne knapt styre sin begeistring.

- Mange kommer til å tilrane seg utsagnsrett i tiden fremover. Dette er et «Brå brakk staven»-øyeblikk, mente Dahl.

Innspill{ndash} Vi tar dette som et innspill i debatten som må komme, sier Ann-Margrit Harkjerr, byplansjef i Trondheim kommune om arbeidet Bygglarm har gjort. Havnedirektør i Trondheim Havn, Wollert Krohn-Hansen, er opptatt av hans rolle er å legge til rette for havnedrift. Foto: VEGARD EGGEN