Tydal:  Det sier rådmann Lars-Erik Moxnes i Tydal, i forbindelse med at striden om det gamle idrettshuset skjebne etter alt å dømme blir avgjort førstkommende torsdag.

Låner tre mill. til riving

Da skal kommunebudsjettet for 2015 vedtas, og både rådmannen og den politiske ledelsen mener det er altfor dyrt for kommunen å drifte bygningen videre.

Mye tyder derfor på at et flertall i kommunestyret vil vedta punktet i budsjettinnstillingen om å ta opp et lån på ca. tre millioner kroner for å få bygningen revet.

– Forutsetningen for at kommunen alternativt kan overlate bygget for én krone til Kulturens Venner, eller andre som måtte være interessert, må være at de nye eierne tar det hele og fulle ansvaret for å drifte bygningen videre, sier Lars-Erik Moxness.

Han mener det bør være et fast prinsipp, at alle lag og foreninger eier og drifter sine egne bygg og anlegg i kommunen.

– Helt meningsløst

Kulturens Venner mener på sin side, at det vil være galskap av kommunen å ta opp et så stort lån bare for å rive bygningen.

– Vi ser det som helt meningsløst å låne så mye penger for å rive bygget. For et tilsvarende beløp kan idrettshuset driftes som kommunens kulturhus i minst ti år, sier Ole Bjarne Østby.

Vil ta ansvar sammen

Kulturens Venner i Tydal har ca. 200 medlemmer, og i en uttalelse fra foreningen fremgår det bl.a. at en uavhengig konsulentutredning av kostnadene med gjenåpning av bygningen er ca. 300 000 kroner, mens kommunen har operert med beløp skyhøyt over dette.

– Vi har lagt inn et forslag om en midlertidig driftsmodell for idrettshuset, der lag og foreninger tar ansvar sammen med Tydal kommune, både for åpningskostnader og drift, sier Østby.

Forslaget innebærer at kommunens utgifter begrenses til 300000 kroner i åpningsutgifter, og en tilsvarende sum i årlige driftsutgifter over en prøveperiode på to år.

– Kan ende med forferdelse

– Med det forslaget håper vi å få et hus for kultur, lag og foreninger i Tydal mens vi venter på avklaringer om et nytt kulturbygg, som de største motstanderne av idrettshuset merkelig nok går fullt og helt inn for, sier Ole Bjarne Østby.

«Vi er redd for at denne tragikomedien kan ende med forferdelse. Nemlig at vi om noen få år står i en situasjon der det eneste kulturhuset Tydal kunne hatt råd til, eller hadde muligheter til å få, faktisk ble revet. Med lånte penger!», heter det i uttalelsen fra Kulturens Venner.