Daglig leder av spelet, Hanne Bryde forteller at de så langt har opplevd rekord i forhåndssalg og bestilte billetter til spelet.

- Hvis vi regner med førpremieren er vi vel oppe i 10 000 forhåndssolgte billetter.

Hun sier at det har vært stor interesse for «Elden» i forkant premieren, og at administrasjonen har jobbet aktivt med presse og sosiale medier fra nyttår for å vekke oppmerksomhet rundt spelet.

- Det er heller ikke til å stikke under en stol at en ny regissør for stykket og nye grep i manuset har ført til økt interesse, sier Bryde, og viser til Paul-Ottar Haga, som har sin debut som regissør i år.

Mye gråt på tribunen

- Hvordan har det vært å få Haga som regissør?

- Det har vært kjempegøy. Det vil uten tvil bli mye nytt for dem som har sett «Elden» tidligere. De vil oppleve ny scenografi, nye manusjusteringer og nye skuespillere. Stykket er dessuten mer dystert ettersom Paul-Ottar har hatt et ekstra fokus på det tragiske i historien. Det har blitt en mørk forestilling.

- Har dere fått respons fra gamle kjenninger av stykket enda?

- Responsen har så langt vært «Wow- dette var fantastisk!». Jeg tror folk synes det er morsomt å se endringene som har skjedd innen de samme rammene man kjenner fra tidligere. Han har tatt det beste fra tidligere regissører. Det er en veldig wow-effekt i år, og det har allerede vært mye gråt på tribunen.

Ikke bekymret for været

- Er dere bekymret for at dårlig vært kan trekke ned billettsalget?

- Det var plaskende regn på førpremieren i går, men fortsatt mye folk. Det så dystert ut tidligere i dag, men nå ser det ut som det blir opphold på premieren. Vi håper værutsiktene holder seg forholdsvis gode. Været er alltid like spennende for oss som driver med utendørs-spel. Derfor er det godt med forhåndssolgte billetter.