Sjef Sigrid Gjellan i NRK Trøndelag og sjefredaktør Arne Blix i Adresseavisen trenger din hjelp til å foreslå kandidater til Årets trønder 2013.

Hvem har imponert deg mest? Hvem har inspirert deg? Hvem har fått deg til å gråte eller le? Kjenner du en hverdagshelt, en ildsjel eller noen som alltid stiller opp? Hvem mener du har gjort Trøndelag til et bedre sted å leve i år?

Svaret på alle disse spørsmålene kan være Adresseavisen og NRK Trøndelags neste kandidat til Årets trønder 2013. Mediehusene trenger din hjelp til å finne kandidatene som har gjort seg fortjent til denne hedersprisen.

For fjerde året på rad står sjefene for de to mediehusene sammen om å kåre den som fortjener å bli løftet frem som Årets trønder.

Send inn forslag øverst i denne saken!

Stor opplevelse

Sjefen for NRK Trøndelag, Sigrid Gjellan, og sjefredaktør Arne Blix i Adresseavisen mener prisen får større slagkraft ved at de to medieinstitusjonen fortsetter å stå sammen bak prisen.

- Dette er ikke et område vi trenger å konkurrere på, mener Gjellan.

- Vi har veldig mange priser i samfunnet vårt. Men vi tenker «Årets trønder» er noe av det største man kan oppleve i vår region. Det vinneren står for skal verdsettes høyt. At to store medieinstitusjoner går sammen, gir prisen den vekten prisvinneren virkelig fortjener, sier Blix.

- Hvilke personer ser dere etter?

- Vi er på jakt etter de som har utmerket seg innenfor sitt område, og gjerne løftet frem det som er bra med Trøndelag. Det kan gjerne være innenfor kultur, idrett og samfunnsliv. Vi ser etter folk som har gjort en innsats ut over det som kan forventes, sier Gjelland

Begge redaktørene håper også at publikum hjelper til med å foreslå kandidater som folk flest ikke tenker på med en gang.

- Det kan være hverdagshelter som har gjort en veldig sterk innsats for lokalsamfunnet, og som alle jubler over. Folk som kan konkurrere med for eksempel gullvinnerne på idrettbanen, påpeker Blix.

Frist for forslag

I fjor kom det inn over 280 forslag til hvem som fortjente prisen. Blant alle kandidatene plukket juryen frem fem kandidater.

Skihopper Anders Bardal, Atmel-sjefene Alf Egil Bogen og Vegard Wollan, de seks «trønderske» håndballjentene som vant OL-gull i London, rapper Trond Wiger i G.O.D.S. og Ørland hovedflystasjon ved Tom Guttormsen.

Fra 21. desember til 1. nyttårsdag kom det inn tusenvis at stemmer fordelt på de fem kandidatene.

4. januar avslørte daværende sjef i NRK Trøndelag, Bjørn Stuevold, og sjefredaktør Arne Blix i Adresseavisen hvem prisen gikk til: Atmel-sjefene Alf Egil Bogen og Vegard Wollan.

Send inn forslag øverst i denne saken! Fristen for å sende inn forslagene er fredag 15. november klokken 12.

Alf-Egil Bogen og Vegard Wollan ble kåret til Årets trønder 2012. Foto: Rune Petter Ness
Anders Bardal var en av finalistene i Årets trønder 2012. Foto: GLEN MUSK
De trønderske håndballjentene var en av finalistene i Årets trønder 2012. Foto: BJØRN ERIK LARSEN/KIM NYGÅRD
Trond Wiger var en av finalistene i Årets trønder 2012. Foto: KIM NYGÅRD
Ørland hovedflystasjon var en av finalistene i Årets trønder 2012. Foto: KIM NYGÅRD