I sommer har hun nemlig kun spilt live som medlem i andre band. The South, Sugarfoot og Henning Kvitnes har nytt godt av Jenshus’ prisvinnende stemme og låtskrivertalent i festivalsesongen.

Men lørdag ettermiddag under Trondheim Play på Lerkendal var det slutt. Da holdt Jenshus en eksklusiv konsert der hun prøvde helt nye, egne låter på publikum.

Etter konserten var Jenshus fornøyd, selv om hun gjerne skulle hatt mer tid enn de rundt 35 minuttene som var satt av til hver artist under maratondagen på Lerkendal. Før henne hadde blant andre Meg og Kammeraten Min, Rasmus & Verdens beste band, og Tre Små Kinesere spilt. Etterpå kom blant andre DDE, Stage Dolls og TNT.

- En slik konsert blir litt som å starte noe man aldri får avsluttet. Det blir noe amputert, sa Jenshus som sier hun har forståelse for at det må bli slik under en stjernespekket minifestival.

- Tjener mye på samarbeid

Steinkjerbyggen er glad for å stå på samme plakat som store deler av trøndersk rockeelite.

- Det er en veldig god idé å samle trønderske artister på én dag. Det er nyttig for oss og møtes og opptre sammen, sier Jenshus.

Hun mener musikerne i regionen har muligheten til å samarbeide enda mer enn de gjør.

- Man driver mye på hver sin kant, selv man egentlig bor i samme fylke. Kanskje har man mer felles enn man tror, undrer Jenshus.

Slipper EP og LP

Jenshus har store planer framover.

- Det kommer en EP til høsten, og en LP rett over nyttår, lover artisten.

Låtene er spilt inn i USA og Norge.

- Jeg har vært en del i USA i det siste, blant annet i Nashville og Woodstock.

Jenshus forteller at en platebransje i endring har gjort at hun endrer litt på måten hun gir ut musikken på.

- Jeg vil nok alltid gi ut skikkelige, fysiske album. Det er liksom noe annet at man har noe konkret å holde i hånda i stedet for at alt bare svever et sted oppi «sfæren».

Et eksempel fra i sommer vitner imidlertid om en litt ny tenkemåte.

- Jeg slapp en singel i juli. En låt på hele femten minutter. Det var utrolig deilig å gi den ut så kort tid etter den var spilt inn, sier Jenshus.

Av naturlige grunner ble ikke singelen spilt på Lerkendal lørdag.

- Den ville tatt halvparten av spilletiden min, smiler Jenshus.