foto
Her blir scenen Åge Aleksandersen spilte på tatt av vinden. Foto: Anders Haugen

Åge og Sambandet måtte lørdag kveld løpe av scenen i Randaberg. Like etterpå kollapset den.

- Det var forferdelig, sier Åge Aleksandersen til adressa.no.

Stavanger Aftenblad meldte lørdag kveld at de 800 deltakerne på Den store sommerfesten på Viste måtte søke tilflukt på et hotell på grunn av ekstremværet.

«Av scenen, nå!»

- Det regnet og blåste og var dårlig vær. Så ble det stille et minutt - midt under «Va det du Jesus»; så smalt det.

Åge Aleksandersen forteller om værdramaet som utspant seg i Randaberg i kveld.

- Jeg fikk en glassklar beskjed på øret: «Av scenen, nå!». Jeg rakk å se hele scenerigget med strosser og PA-anlegg løfte seg av stormen før jeg sprang av scenen med telecaster-gitaren rundt skuldrene. PA-en veier noen tonn, så det var enorme krefter i spill. Jeg har aldri opplevd noe lignenede - det var helt forferdelig, forteller Aleksandersen.

Det var under opptredenen på Den store sommerfesten på Viste strandhotell i Randaberg at uværet kom som kastet på artister og publikum.

En festivaldeltaker Stavanger Aftenblad har snakket med, sier at scenen lå flat et drøyt kvarter etterpå.

- Ligger i tusen bitar

Åge er veldig fornøyd med sikkerhetstiltakene rundt ham og bandet og glad for at det gikk bra med publikum - forholdene tatt i betraktning.

- Heldigvis kom vinden inn på scenen og ikke bakfra, da kunne det gått enda mye verre, mener Åge.

Til sammen 2300 måtte søke tilflukt for stormen på sommerfesten i Randaberg og Lydbølger-festivalen på Bore lørdag. Tre personer er meldt lettere skadet, ifølge Stavanger Aftenblad.

Litt etter at Åge og co evakuerte scenen ble den tatt av vinden.

- Den ble pulverisert og ligger i tusen bitar, for å sitere Afzelius, sier Åge.

Mistet utstyr

- Det var dramatisk, men heldigvis kom vi oss av scenen og inn i hotellet 100 meter unna, forteller Tor Evensen, manageren til Åge og Sambandet.

- Det gikk fra null til hundre på et millisekund. Bandet ble evakuert, mens crewet jobbet som f… for å berge utstyr. Til slutt ble også de jaget av scenen av arrangøren. Heldigvis, sier Evensen lakonisk.

Noen minutter senere kollapset scenen. Trondheimsbandet DumDum Boys skulle spille etter Åge og Sambandet.

- Både vi og DumDum Boys kan ha mistet mye utstyr. Vi fikk berget en stor gitarflight og symbalene ble sikret – de er jo livsfarlige. Nå tenker vi mest på at det har gått bra med folk, så får vi se på utstyret etterpå. Våre folk er fremdeles på Randaberg og skal kanskje få gå på scenen senere i natt for å berge utstyr, avslutter Evensen.

Åge Aleksandersen og flere av musikerne i Sambandet og DumDum Boys er fraktet til et hotell i Stavanger sentrum, der været er bedre.