Ordningen er et samarbeid mellom NTNU og Trondheim Jazzfestival, der det hvert år utnevnes en artist eller et band som kan virke som ambassadør for universitetet og jazzmiljøet i Trondheim.

Juryens valg falt på trommeslager Kennet Kapstad, som dermed mottar et stipend på 50 000 kroner til turnering og profilering, skriver Trondheim Jazzfestival og NTNU i en pressemelding.

«Markant og særlig dyktig»

Juryen skriver følgende i begrunnelsen:

«Kenneth Kapstad er trommer. Han skal selv ha uttalt at livet hans gir bare mening gjennom trommene. Han er i tillegg en meget spennende musiker som takler mange stilarter og har skilt seg ut som en aktiv, markant og særlig dyktig trommeslager de siste 15 årene. Om det er i Motorpsycho, Dadafon, Monolithic, Animal Alpha eller med Gåte så er Kenneth alltid en drivende x-faktor».

Kenneth Kapstad ble utnevnt av juryen bestående av Eirik Lian (NTNU), Ernst Wiggo Sandbakk (Trondheim Jazzfestival) og Hedvig Mollestad Thomassen. I presseskrivet skriver de at det legges særlig vekt på artistens aktivitetsnivå, musikalske cv, turnéplaner, kunstnerisk nivå, antall band, og internasjonal virksomhet.

I sin begrunnelse skriver de videre:

Varer evig

«Kapstad gikk ut fra NTNU Jazzlinja i 2001 og markerte  seg allerede da med sin øvingsvillighet og fokus. Med sin nysgjerrighet og store register å spille på setter Kenneth sitt særpreg på alle prosjekter han er del av. Det er ikke mange trommeslagere som får oppleve en slik suksess som Kapstad har hatt med så mange forskjellige band».

Tittelen ambassadør varer evig, mens virketiden for stipendet varer i ett år.

Kenneth Kapstad, her under en Spidergawd-konsert, ble lørdag utnevnt til ny NTNU-ambassadør. Foto: Javad Montazeri