- Nå vil vi ikke bruke mer tid på å irritere oss over at Sharon kommer midt under festivalen. Det er et besøk vi ikke har noen ting med å gjøre, og nå har vi også god kontroll over de praktiske problemene, sa festivalsjef Jan Ole Otnæs til Adresseavisen i går kveld.

Før festivalen braker løs i dag var det temmelig stille i Molde søndag kveld. Mange gruer seg til onsdagen, da flyplass og veier blir stengt, og Adresseavisens taxisjåfør karakteriserte Sharons besøk som «noe forbanna tull». Men før den tid er de fleste innstilt på å fryde seg over festival og folkeliv.

Noen publikummere har avbestilt sine billetter og kansellert sin planlagte Molde-tur onsdag, men det er ikke snakk om noe stort antall.

Jan Ole Otnæs og arrangørstaben har jobbet intenst de siste dagene med å løse de praktiske problemene Sharon-besøket medfører.

Årø flyplass blir stengt nesten hele onsdag, og omtrent 40 av festivalartistene må derfor fly til Kristiansund og ta buss derfra til Molde. Noen må også overnatte på Gardermoen.

Vil ha pengene tilbake

- Vi taper en del penger på dette, siden vi får ekstra utgifter til administrasjon, overnatting og transport, men dette får vi summere etter at festivalen er over. Så får vi se hva vi eventuelt gjør for å få pengene tilbake, sier Otnæs.

- Det er antakelig ikke snakk om tusener, men om titusener av kroner som dere taper?

- Ja, sier Otnæs.

Han var overraskende avslappet da vi møtte ham i går kveld. Bortsett fra onsdagens uventete gjestevisitt fra Israel har alt gått etter planen for arrangørene.

Støttekonsert

- Nå er vi opptatt av at festivalen skal bli best mulig, og statsbesøket angår oss strengt tatt ikke bortsett fra de praktiske problemene, sier han.

- Men det er snakk om en støttekonsert for Palestina onsdag. Bidrar dere til den?

- Ikke på annen måte enn at vi stiller scene til rådighet på Rådhusplassen onsdag ettermiddag. Ellers er støttekonserten helt opp til Fredsinitiativet i Møre og Romsdal. Foreløpig er det også uklart hvilke artister som vil stille opp, sier Jan Ole Otnæs.

TRYGVE LUNDEMO