En jomfru, en neve cowboyer, en sheriff og en prest. Omgitt av rifler og pistoler, rikelig med whiskyflasker, kjerrehjul og tønner bringer de publikum på Skuret ved Fosenkaia i Trondheim til det ville vesten og hundre år tilbake i tid.

Historien har vist seg å holde før: Et klassisk kjærlighetsdrama fra det ville vesten, med diverse hindere som må overvinnes av de unge elskende.

Skikkelsene er erketypiske og vel så det: En kortspillende, storrøykende prest, en slesk sheriff med blodskutte øyne og tynn bart, en ung og barsk helt og selvsagt - kruttslammets midtpunkt - en deilig enkel blondine med rosa snøreliv. Alle tar de seg en støyt whisky når det røyner på, og det gjør det selvsagt hele tiden. For det hele er krydret med kuler og krutt, svik, bedrag og blodige mord.

Bruker klisjeene

- Men det er ikke banalt, selv om historien er fortalt før, forteller Atle Fredagsvik. Det er han som har skrevet teksten til stykket, «A Western Story».

- Det kryr av klisjeer, vi vrir og vender på dem og bruker dem for alt de er verd. En western har en egen formel, typene er tydelige og vi kjenner dem alle sammen. Jeg synes det er artig når den som er sterkest også er ondest. Det blir ikke det samme trøkket dersom den onde er svakest, gliser han.

Robbers Roost Theater heter ensemblet, som er satt sammen av en vennegjeng bestående av for det meste trøndere. Alle driver de profesjonelt eller som amatører med teater eller musikk.

I kveld blir det nye muligheter til å oppleve vill vest på Fosenkaia, klokka 18.30 og 21.00. Herfra reiser truppen videre til Hemne på Kyrksæterøra, der de skal ha et gjestespill på Øra Martna'n 19.juli.

SVANHILD NATERSTAD