Men klarer Nintendo å holde seg i toppen med denne konsollen som mest av alt bringer tankene hen på ordspråket «noe nytt, noe gammelt, noe lånt, noe blått»?

Det er liksom ikke en følelse av å ta steget heeelt ut i «next-gen» når en pakker opp en Nintendo Wii U. Sensorbaren som settes på toppen av tv-en bringer tankene tilbake til den første gangen vi pakket opp en Wii-konsoll for første gang, og både designet og plastikkfølelsen til den mye omtalte Wii U GamePad -kontrolleren, har fortsatt mye «Wii» og lite «U» i seg.

Dette litt billige førsteinntrykket forandrer seg imidlertidig kjapt når en får koblet til konsollen til tv-en og fyrer opp Wii U GamePad for første gang. Det er nesten så tv-skjermen eksploderer i farger. Kanskje ikke så rart, for dette er første gang Nintendo lager en spillkonsoll for HD-generasjonen. Det er også vanskelig å la være å glise bredt første gang du spiller mini-spillet «Luigi's Mansion», ett av mange i «NintendoLand». Akkurat der og da går det opp for deg hvilken genistrek skjermen på Wii U GamePad'en faktisk er. Sjefen for den amerikanske avdelingen av Nintendo, Reggie Fils-Aime, lovte at Wii U skulle være en helt ny måte å spille på under sommerens E3-messe. Og akkurat der har han ikke lovet mer enn han har kunnet holde. Wii U er en ny måte å spille på. Spørsmålet en da bør stille seg er hvor lang levetid denne måten å spille på har når nyhetens interesse har passert.

Når det gjelder maskinvaren snakker vi ikke akkurat om noen kraftstasjon her. HD-grafikken imponerer ikke mer enn hos Xbox 360 eller Playstation 3, men den skuffer heller ikke. Naturlig nok er Wii U lettere å spille online med enn Wii. Det skulle jo bare mangle i disse tider da alt snart er konstant online. Men også her er det litt malurt i begeret. Først må du laste ned en rimelig stor oppdatering (som kan ta opp til minst et par timer), deretter mindre oppdateringer og innstalleringer for de forskjellige funksjonene på konsollen. Et syvmilssteg for Nintendo når det gjelder online-funksjonlitet altså, men likevel når ikke denne delen av Wii U engang opp til knehasene til den strømlinjeformede og integrerte online-delen av Xbox 360 og PS3.

Om Wii U er en konsoll som klarer å stå i mot konkurransen mot den neste Xbox og den neste Playstation – det vil bare tiden vise. Akkurat her og nå føles Wii U som en sårt tiltrengt HD-oppgradering av Wii-konsollen, i tillegg til å by på noen helt nye måter å spille på. Akkurat nå finnes det omlag 24 titler å få kjøpt til Wii U. Med unntak av «NintendoLand», «New Super Mario Bros. U» og «ZombieU», er det ingen av disse du absolutt trenger i samlingen din.