Torsdag i forrige uke stakk stjørdalingen Ronny Torsteinsen av med seieren, da Standup Trondheim kåret årets morsomste komiker.

- Jeg var nervøs i forkant, men følte at jeg kom til å gjøre det bra. Da jeg ble ropt opp som vinner overreagerte jeg kanskje litt, ved å sparke i noen stoler. Men jeg tror folk skjønte at det var halvveis tull, sier en fornøyd Torsteinsen.

- Det var mye bedre å vinne enn jeg hadde trodd. Og det er ekstra gøy at Trondheims morsomste mann bor i Stjørdal. Kanskje blir jeg disket når jeg sier dette: Jeg flytter ikke. Det skjer aldri, sier han.

Ronny Torsteinsen sluttet å ruse seg den dagen han fikk vite at han skulle bli far. Men hva skulle han gjøre i stedet? Jo, han ble standup-komiker - det kan du se her.

«Sorry mamma»

28-åringen har det siste året reist rundt med standup-showet «Sorry mamma», der han bruker sin egen livserfaring som tidligere narkoman når han vitser foran publikum.

«Med «Sorry mamma» presenteres en ny side av den eks-narkomane komikeren fra Stjørdal. Råtassen er der, men det er også en sårere og varmere Torsteinsen publikum møter. Ærligere, kan vi også si, selv om det er et forslitt uttrykk i slike sammenhenger», skrev anmelder Anders Holstad Lilleng i oktober 2015.

- Og hva synes mamma om at du er kåret til Trondheims morsomste mann?

- Hun ble stolt og fornøyd. Men hun var ikke i salen, jeg vil helst ikke ha kjente i salen når jeg opptrer. Jeg vil kun ha fokus på om publikum er fornøyd, sier han.

Humor om fengsel

Innslaget Torsteinsen vant med i konkurransen hadde tema «fengsel» og varte i omtrent seks minutter.

- Jeg har ikke noe forhold til fengsel i det hele tatt. Det ble litt «såpe i dusjen»-humor og noe om det som ville skjedd dersom jeg hadde havnet i matkøa i kantina på Tunga. Det ville ikke ha gått bra, antyder han lurt.

Du kan se enda et innslag med Ronny her

Torsteinsen får det kanskje til å virke enkelt, men å lage et standup-show er vanskelig og tidkrevende.

- 10 gode minutter kan ta et helt år. Jobben har blitt vanskeligere nå som jeg har fått så mye oppmerksomhet. Jeg er nervøs hele dagen før jeg går på scenen, men sånn må det være. Jeg kan ikke bli for husvarm, da er jeg ute, sier han.

I tillegg til standup-turneen, har Torsteinsen begynt å holde foredrag om sitt liv som eks-narkoman.

- Livet mitt før og nå er som natt og dag. Før var jeg midt oppe i rusen, nå reiser jeg rundt og ber unge om å holde seg unna akkurat det. Jeg er storfornøyd med livet. Følelsen av å være med i samfunnet er den beste følelsen, sier han.