For 29. gang er det klart for teaterlaget BULs sommerteater på Munkholmen. Thorbjørn Egners klassiker «Hakkebakkeskogen» spilles i tårnet.

Det er i år 100 år siden forfatteren Thorbjørn Egner ble født, noe BUL ønsket å markere ved å velge en Egner-forestilling som årets sommerteater. Og siden «Hakkebakkeskogen» ble en kjempesuksess da den ble satt opp for ti år siden, falt valget på «alle dyrene» også denne gang.

- «Hakkebakkeskogen» er en av de største suksessene vi har hatt i løpet av sommerteaterets karriere, og med Egner-eksperten Hallvard Lydvo som instruktør tror vi det er mulig å gjenta suksess, sier Inga Bruteig, leder for Teaterlaget BUL.

Egner ekspert

Lydvo har jobbet med Egners forestillinger i «Kardemommeby» i Dyreparken i Kristiansand i 20 år, og kjenner «Hallebakkeskogen» ut og inn.

- Denne forestillingen blir et smykke for Munkholmen med fantastisk scenografi som kler det rustikke tårnet. Skogen, slettene, uglen og revehiet, alt er der. Forestillingen blir helt i Egners ånd, sier Lydvo som selv er svært begeistret for akkurat «Hakkebakkeskogen».

Egen verden

- Dette er en klassiker vi har vokst opp med og som alle kjenner. Folk nynner med og kan alle sangene. Det er jo en fantasiverden der vi setter oss inn i dyrenes verden, der vi prøver oss på et demokrati, men så er det en helt egen verden likevel. Det er litt vanskelig å analysere, for selvsagt er dette tøv, men sånn er jo eventyrene, sier Lydvo.

Profesjonelle amatører

Han er imponert over skuespillerstaben hos BUL i Trondheim og kaller teaterlaget en talentfabrikk.

- De er scenevante alle sammen og veldig greie å forholde seg til og de har stilt opp langt mer enn jeg hadde forventet.

Hele produksjonen teller 30 personer med stort og smått. Fra fredag 8.juni til og med 29.juni spilles det 22 forestillinger på Munkholmen.

Teaterlaget i BUL gjør seg klar til premiere fredag kveld. Foto: Teaterlaget i BUL