Nyheten om at Trondheim Metal Fest var konkurs for noen uker siden ble mottatt på godt og vondt av festivalens publikum. Nå prøver Eirik Tiller å «gjøre opp» for skuffelsen ovenfor de som hadde kjøpt seg billett til festivalen som skulle vært gjennomført i oktober.

- Vi er takknemlige for å få gjennomført konserten med selve headlineren til Trondheim Metal Fest, sier Eirik Tiller, som understreker at det er han og ekskollega Hallvard Persvik som blar opp av egen lomme for å få til dette. Og uten samarbeidet med Byscenen hadde ikke dette blitt noe av, så en ekstra stor takk til dem, legger Tiller til.

- Det som har motivert oss til dette, er alle tilbakemeldingene vi har fått fra publikummet vårt. Vi mottok meldinger fra folk utenbys som hadde kjøpt flybilletter og som ville komme selv om festivalen ikke ble gjennomført, for å drikke gravøl, forteller Tiller.

Sonata Arctica er snart aktuelle med sitt tiende album, og dette er første gang det finske power metalbandet spiller i Trondheim. Bandet var på to måneders turné med Nightwish i mars, og er godt vant med publikumskapasitet på mange tusen. Byscenen tar 600 publikummere på det som blir bandets eneste Norgesvisitt i år.

Før nyheten om konkursen hadde Trondheim Metal Fest forhåndssolgt 200 festivalpass, og disse 200 får komme inn gratis på Byscenen fredag 7. oktober, samt lørdagen etter hvor Tiller forteller at han fortsatt jobber med å finne artist.

- Vi regner med å selge ut ganske raskt, sier Tiller.

Sonata Arctica får oppvarming av svenske Twilight Force denne kvelden.

Eirik Tiller fra konkursrammede Trondheim Metal Fest håper på å blidgjøre metal-fans i oktober. Foto: Henrik Fjørtoft