Det har lenge gått rykter om at Michael Persbrandt trekker seg fra rollen som Gunvald Larsson i det som nå er den lengstlevende filmserien i svensk filmhistorie, «Beck».

Les også: Hivju erstatter Persbrandt

Les også: Så var de gift

Holdt på siden -97

Helt siden 1997 har norske og svenske TV-seere kunnet glede seg over i alt 34 filmer med Peter Haber og Michael Persbrandt i rollen som Martin Beck og Gunvald Larsson. Mange svenske skuespiller har siden bøkene til Maj Sjöwall og Per Wahlöö ble skrevet på 1960 og 1970-tallet forsøkt seg i rollen som disse to kompanjongene, men det er Haber og Persbrandt som best har klart å fylle skoene til disse to karakterene.

Gigant-suksess i Norge og Sverige

Beck-filmene, som så langt teller fem sesonger med spillefilmlange episoder, har stort sett gått på TV både i Norge og Sverige, men enkelte av filmene har også hatt kinopremiere. Det bør også nevnes at Beck-filmene har gjort det bra på TV også i Tyskland.

Ny, norsk partner

Men med filmen «Gunvald» som er den første av fire i sesong 6 så trekker Michael Persbrandt seg fra rollen som Gunvald Larsson. Martin Becks nye sidekick blir fra 6. februar norske Kristofer Hivju ( som forøvrig også er aktuell i rollen som Tormund Giantsband i «Game of Thrones»).

Starter 1. januar

«Allerede 6. februar får C More-seerne se Kristofer Hivju i rollen som Steinar Hovland i filmen «Beck – Steinar». Hivju spiller rollen som den moderne og empatiske representanten fra politiet i Oslo. Han blir Martin Becks (Peter Haber) nye samarbeidspartner og kollega», sier Nina Engh, kommunikasjonsrådgiver i TV2 i en pressemelding som er sendt ut i dag.

De nye Beck-filmene får eksklusiv premiere på C More i perioden januar til april 2016.

De fire nye Beck-filmene kan du se på C More First, C Mores strømmetjeneste, samt TV 2 Sumo.

Her er premieredatoene:

«Beck – Gunvald» - eksklusiv verdenspremiere 1. januar

«Beck – Steinar» - eksklusiv verdenspremiere 6. februar

«Beck – Ved veis ende» - eksklusiv verdenspremiere 5. mars

«Beck – Den siste dagen» - eksklusiv verdenspremiere 2. april