Det er tradisjon, at hver august arrangerer Norsk Forfattersentrum og Trøndersk forfatterlag, hagesfest i Adrianstua i Ringvebuka i Trondheim.

I år ble det publikumsrekord - igjen.

– Det har vært flere enn 480 personer innom her idag, det er vi kjempefornøyd med. At det er barneprogrammet, tidlig på dagen, som trekker flest er også gledelig, sier sier Guri Sørumgård Botheim, leder for midtnorgekontoret til Norsk Forfattersentrum.

Stadig flere i hagen

Under barneprogrammet leste Bjørn F. Rørvik fra «Bukkene Bruse vender tilbake», Nina E. Grøntvedt fra «Supersommer» og Ann Kavli lanserte «Alle må være glade». Det ble også arrangert quizløype i hagen.

Det begynner å bli trangt i den lille hagen rundt det rødmalte huset, når litteraturinteressen stadig øker. I fjor var det også publikumsrekord, da kom det 400 gjester. Det var langt flere enn året før da det «bare» møtte 275.

Debutanten og bestselgeren

Det var god stemning i hagen søndag ettermiddag, med en sol som viste seg velvillig frem og høytlsesninger, mingling og stabler med bøker.

Anne B. Ragde, som nok er byens mest kjente forfatter, var selvsagt på plass. Opptatt av pizzasalg og viktigere: Jage late sensommerveps bort fra matfatene.

Det ble også tid til mingling for Ragde, og et møte med forfatterdebutanten Markus Lantto. Sammen deltok de under posten hageprosa, hvor Ragde leste høyt fra sin siste bok «Jeg har et teppe i tusen farger», mens kunstneren Lantto leste fra sin «Bruken av gjedde». En bok han egentlig ikke vil kalle en roman.

– Nei, det er ikke en roman, selv om forlaget sier det. Det er jo en tråd i den. Det handler mye om foreldreskap, om det å være både barn og voksen forelder samtidig. Men det er mest masse ting som pågår samtidig. Det er egentlig en ganske rotete bok, som kan være vanskelig å lese, smiler Lantto i ettermiddagssola. Lantto er opprinnelig fra Sverige, men arbeider i Trondheim som kunstner og instrumentbygger.