Anne B. Ragde sier at hun elsker Odin og alt han gjør. Derfor er hun også fan av adressa.nos nye serie «Agent RRR». Foto: Kjell A.Olsen

– Jeg elsker slikt, og synes det er artig at jeg er karikert. Man kan ikke bli fornærmet over sånt, det kan man i alle fall ikke si høyt, sier forfatteren til adressa.no.

I adressa.nos nye spionthriller «Agent RRR» blir både trønderske og bergenske kjendiser presentert i animert form. En agent fra Bergen blir sendt til Trøndelag for å finne ut hvorfor trønderne er det mest populære folkeslaget i Norge. Anne B. Ragde er en del av S.K.I.T. (Sikkerhetskommisjonen i Trøndelag), sammen med Petter Northug, Åge Aleksandersen, Marvin Wiseth, Nils Arne Eggen og Odin Jensenius. De skal hindre agenten i sitt oppdrag.

Se episode to øverst i artikkelen.

Følg Agent RRR på Facebook

Angrepet av sau

En av B. Ragdes få replikker i første episode dreier seg om å få Petter til å vise fram staven sin. Deretter blir hun angrepet av en sau.

– Jeg har ikke gått og drømt om staven til Petter akkurat, men jeg kjenner meg litt igjen i karakteren, sier kvinnen som serieskaper Klaus Sonstad bevisst har satt i bås.

– Hun drikker, røyker og er kåt. Der har vi plassert den kjente, suksessrike forfatteren, sa Sonstad og lo da Adresseavisen intervjuet ham før premieren. Medserieskaper Gisle Normann Melhus la kjapt til at ingen av parodiene er ondsinnede. Det tror heller ikke B. Ragde.

– De «skratsjer» bare i overflaten, og det er det bare å muntre seg med, sier hun.

Les alle sakene og se alt fra Agent RRR her

Episode 1: Alf Skille hånler av bergenserne

Kniving mellom byene

Serien tuller med den klassiske konflikten mellom trøndere og bergensere. Herman Friele, Ylvisbrødrene, Stian Blipp og Sondre Lerche representerer BUGG (Bergens under grunn gruppering).

– Jeg er veldig glad i Bergen, men det er veldig artig med trønder mot bergenser-kniving. Det liker vi, sier hun, og legger til at hun kommer til å følge serien videre. Mest på grunn av Odin.

– Jeg elsker Odin, og jeg må få med meg alt han gjør.

Friele så seg selv

Herman Friele har også fått med seg webtv-serien, og ble filmet da han så seg selv som tegneseriefigur for første gang.

- Morsomt og sjarmerende. Rett og slett tidig. I tegneserieform er alt tillatt, jeg er helt avslappet til dette, sier Friele til adressa.no.

Han forteller at han har bare gode ord å si om trøndere, og forklarer hemmeligheten bak trønderes folkelige rykte med et positivt lynne, nær og god stemning folk imellom i tillegg til mangel på selvhøytidelighet.

Dette var Anne B. Ragde første respons på spørsmål fra adressa.no om hva hun syntes om spionthrilleren «Agent RRR». Foto: Skjermdump