Så langt er 23 140 billetter til musikalen på Trøndelag Teater solgt.

– Vår kapasitet går opp til 36 500 personer. Da er hver en liten stol opptatt, sier informasjonsrådgiver Sissel Grønlie. Det blir heller ingen ekstraforestillinger, siden teateret tar sommerferie etter siste spilledag 20. juni, og til høsten er det fullt kjør med blant annet «Hamlet» på programmet.

Den opprinnelige «The Sound of Music» er skrevet av Richard Rodgers og Oscar Hammerstein II og er basert på en sann historie om Maria Reiner. Hun fant seg ikke til rette som nonne, og ble i stedet guvernante for Kaptein von Trapps syv morløse barn. Dette med andre verdenskrig som bakteppe. I 1965 ble filmversjonen av musikalen laget.

På Trøndelag Teater trer Øyvind Brandtzæg inn i rollen som kaptein Georg von Trapp, og skal blant annet spille mot Silje Lundblad som guvernanten Maria og Helle Ottesen som abbedissen i klosteret. I andre roller finner vi Hans Petter Nilsen som Hans Detweiler, Janne Kokkin som Baronese Schräder, mens Arne O. Reitan går inn i rollen som nazisten Franz.

Teateret har hentet inn en av Sveriges nestorer innen musikaloppsetninger til regien, Ronny Danielsson. Han har iscenesatt et titall musikaler i hjemlandet, og kommer til Trondheim med både scenograf og koreograf.

«The Sound of Music» har premiere på Hovedscenen lørdag.

Musikalen «The Sound of Music» på Trøndelag Teater har premiere lørdag. Allerede er storparten av billettene solgt.