«Fifty Shades of Grey» har vært den største snakkisen påbokfronten etter at den først kom ut på e-bok, deretter i vanlig bokform ifjor.

Nå har den første boka i trilogien passert én millionersolgte pocketutgaver i løpet av elleve uker. Det knuser den tidligere rekorden til «Da Vinic-koden» av Dan Brown, somsolgte samme antall på 36 uker.

Slo Rowlings

Den erotiske voksenromanen har også slått den tidligereukesrekorden for pocketboksalg, ved å ha solgt 397 889 kopier i løpet av enuke, melder BBC. J.K. Rowlings «The Tales of Beedle the Bard» hadde dentidligere rekorden, med 367 625 solgte kopier på en uke i 2008.

Foreløpig ligger «Fifty Shades of Grey» på 32. plass over demestselgende bøkene, siden bestselgerlistene ble startet i 1998.

Ana og Christian

Boksuksessen startet som en farsott på sosiale medier, medkorte blogg-historier om hovedpersonene i «Twilight»-serien. Da interessenøkte, endret forfatteren handling og hovedpersonene, og fikk bokkontrakt.

Den erotiske trilogien handler om den unge litteraturstudenten Ana Steelsseksuelle oppvåkning i møte med den mystiske forretningsmannen Christian Grey,som har en forkjærlighet for pisk og håndjern på soverommet.

Forfatteren E. L.James er en tidligere toppleder i britisk tv-bransje, og er bosatt i London. «FiftyShades of Grey» er hennes først bok.

Blir film

Gyldendal sikret seg de norske rettighetene i vår, ogde to første bøkene «Fifty Shades of Grey» og «Fifty Shades Darker» kommer på norsk i høst. Den tredje boka, «Fifty Shades Freed», blir utgitt i januar2013.

Rettighetene til bøkene ble solgt til 27 land i løpet av ti dager. Og Universal Studios har sikret segfilmrettighetene.

«Fifty Shades of Grey» er E.L. James' første roman.