Ep Bjørn Saksgård & Dnb: BLI MED MI HEMM?

Etter et lang og trått bluesliv med sanger om svik og savn på engelsk, fikk Bjørn Saksgård et fortjent oppsving da han begynte å synge sanger om svik og savn på rugeldalsk.

Her følger han opp sin norskspråklige debutalbum med en firespors ep, produsert av blueskollega Peer Gynt, der bluesfundamentet er utvidet med tittellåten som er festlig rock med feit blås og den avsluttende visen «Elva».

Saksgård er kanskje ikke verdens beste vokalist og ikke verdens mest originale tekstforfatter - men det er personlig nerve og både humor og humør i formidlingen av hverdagstristesse. Fint spilt over hele linjen, selv om de innleide blåserne får dominere i overkant mye.

De fire låtene er effektivt fortalt, og balanserer hårfint mellom det fengende og enerverende. Tittellåten tipper over grensen til enerverende for undertegnedes del - men den avsluttende «Elva» er til gjengjeld en liten perle i sin ettertenksomhet, som skapt for radiospilliing. Den kan innebære et lite gjennombrudd for Saksgård, som sikkert vil fremføre disse låtene når han og Dnb spiller på Nidaros Bluesfestival lørdag.

Høydepunkt: «Elva»

Godt humør: Han er ikke verdens beste vokalist og mest originale tekstforfatter, men Bjørn Saksgård formidler hverdagstristesse med både humor og humør, mener vår anmelder. Foto: Rune Petter Ness