Bolsø Berdal fra Inderøy spiller krigeren Atalanta i Hollywood-satsingen.

- Atalanta er bueskytter og kriger i gjengen rundt Hercules. Det er en veldig actionfylt film. Det skal bli spennende å se hvordan den blir mottatt, sier hun.

Skuespilleren er en av tre nordmenn i storfilmen. Aksel Hennie spiller krigeren og villstyringen Tydeus, mens Tobias Santelmann spiller den revolusjonære Rhesus.

- Vi startet innspillingen i Budapest i juni i fjor og holdt på i seks måneder. Det var en fin opplevelse, sier Bolsø Berdal, som har fått beskjed om å holde kortene tett til brystet.

Basert på tegneserie

«Hercules: The Thracian Wars» er basert på Radical Studios' tegnsererie med samme navn, skrevet av Steve Moore. Regien er ved Brett Ratner, mannen som tidligere har laget blant andre «X-Men: The Last Stand» og «Rush Hour»-filmene, i tillegg til tv-serien «Prison Break».

I de sentrale rollene finner vi Dwayne «The Rock» Johnson som Hercules og Ian McShane som presten, profeten og krigeren Amphiarus. I tillegg skal Joseph Fiennes, John Hurt og Rebecca Ferguson spille i filmen.

I forkant av innspillingen i fjor fortalte Bolsø Berdal om en omfattende castingrunde, med flere møter.

- Men det har vært morsomt og lærerikt. Nå er jeg i ferd med å gå over i en forberedelsesprosess, inn i jobbmodus, sa hun da.

Storbudsjetts «tentpole»

Ifølge International Movie Database (IMBd) følger filmen historien til halvguden Hercules, den greske guden Zevs' mektige sønn. Etter at han mister familien sin snur han ryggen til gudene og finner trøst i blodige kriger. Hercules får etterhvert selskap av seks like sjeler, som også elsker å krige. Kongen av Thrace hyrer inn Hercules og hans krigere til å trene opp det som skal bli tidenes beste hær.

Filmen er tidligere blitt beskevet som en storbudsjetts «tentpole», et uttrykk som refererer til filmer som det er forventet at skal tjene så mye at det kompenserer for studioets mindre lønnsomme filmer.

Støtte fra kolleger

Siden bildet ble publisert på Facebook i dag, har skuespilleren fått gratulasjoner fra flere kolleger, som regissør Tyra Tønnessen og skuespiller Espen Klouman Høiner.

Kristofer Hivju, som selv er aktuell i fjerde sesong av Game of Thrones, har tidligere sagt at Bolsø Berdal er en fantastisk skuespiller som kommer til å berike filmen.- Nå har danskene og svenskene rulet i Hollywood gjennom flere år, nå er det vår tur, sa Hivju til Adressa i fjor.

Ingrid Bolsø Berdal (34) er kjent fra filmer som «Hansel and Gretel», «Jeg reiser alene» og «Fritt vilt»-filmene.

«Hercules: The Thracian Wars» har premiere i USA 25. juli. Ifølge Filmweb har filmen norsk premiere 6. august.