Kunstneren har fått den vanskelige oppgaven å stille ut i et feriestengt Trøndelag Senter for Samtidskunst. Da hjelper det at galleriet har store vinduer mot gaten.

På åpningen fredag kveld står dørene på kunstnersenteret fortsatt ulåst.

– Men vi tar likevel åpningen utendørs. Det er fra fortauet at denne utstillingen skal ses og oppleves, sier Maja Nilsen, som har brukt den siste uken til å lage hele utstillingen på stedet.

– Det er slikt jeg gjerne jobber, stedsspesifikt, men en tilpasning av utstillingen til det inne- eller uterommet den skal vises i, sier hun, fra før kjent i byen for sine tegninger og collager, med temaer fra naturvitenskap, mytologi og anekdoter.

Innenfor det runde vindushullet på TSSK skaper Maja Nilsen et scenografisk installasjon, et tablå med skråstilte vegger av «vann», med krappe bølger klippet ut av store malte papirflak. Med verkets tittel som oppfordring, «Close your eyes to what you can't imagine», kan publikum føle seg nedsenket i dypet, mens en stripe av lys og roligere farvann anes i det fjerne.

Maja Nilsen har laget installasjonen ut fra sin interesse for havet og alt som er skjult i det gåtefulle dypet. Galleriets nærhet til fjorden har også vært en inspirasjon, i tillegg til barokkens dramatiske illusjonskunst og kulisser fra filmens tidlige tid. Kunstneren er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim i årene 2000-05 og har siden 2009 for det meste hatt tilhold i Berlin.