– Jeg sa til Tom at jeg har jo allerede laget en film, og den var bra. Så hvorfor?

Men hun lot seg overbevise av Remlovs smittende entusiasme, og har brukt det siste halvåret til å skrive teatermanuset.

– Det har vært vanskelig og følelsesmessig å skrive. Jeg ble så oppslukt av stoffet, men nå er jeg ferdig, sier Liv Ullmann til NTB.

Dagbøker

Hun er hjemme i Oslo for å være med på presentasjonen av Riksteatrets repertoar for høsten 2015 og våren 2016. Og hun er lykkelig over å være tilbake på Riksteatret. For fem år siden dro skuespilleren Ullmann land og strand rundt med «Lang dags ferd mot natt».

– Jeg har aldri hatt det så godt som da jeg reiste rundt med Riksteatret og traff publikum i hele landet, sier Ullmann.

Hun laget film av «Fortrolige samtaler» i 1996. Siden det har hun fått tilgang til fem dagbøker Ingmar Bergman skrev mens han arbeidet med «Fortrolige samtaler».

– Ingmar ga meg dagbøkene etter at jeg var ferdig med filmen. Så har jeg fått tilgang til morens hemmelige dagbok, så det blir mye nytt stoff, sier hun og blar i de verdifulle blå dagbøkene til Bergman.

– De inneholder hva han tenkte underveis i skrivingen. Her er også bilder. Så gjennom dem har jeg fått et innblikk jeg ikke har hatt før, sier Ullmann

Hemmelig rolleliste

«Fortrolige samtaler « handler om Anna, en kvinne fra første halvdel av forrige århundre, som på mer enn én måte må betale sannhetens pris. Hvem som skal spille i stykket, som får urpremiere på Nationaltheatret i januar neste år før det skal ut på turné med Riksteatret, er foreløpig en vel bevart hemmelighet.

– Alle skuespillerne minus en er klare, sier Ullmann.

Om hvordan det blir å regissere et så personlig stykke sier hun:

– Jeg vet jo ikke hvordan det blir å regissere det. Jeg gleder meg til å komme i gang, men gruer meg også litt fordi jeg hadde en periode der jeg var opprevet fordi det kom meg så nær, sier Liv Ullmann til NTB.