Hver uke anbefaler kulturredaksjonen i Adresseavisen et knippe kulturarrangement for uka som kommer.

Se hvilke arrangement du ikke bør gå glipp av fram til og med neste lørdag:

Backstreet på Rockheim

Finnes det en mer kompromissløs norsk rocker enn Petter Baarli? Neppe. Gitaristen og hans kumpaner i Backstreet Girls er hovedpersoner i dokumentarfilmen «Backstreet Girls – tilbake til Muotathal», med undertittelen «30 år med dritt». Filmen følger bandet i jubileumsåret 2014, hvor turen ender i den sveitsiske alpelandsbyen Muotathal hvor bandet har stjernestatus, ifølge seg selv.

Visning på Rockheim fredag 12. juni kl. 20

BÅRD SANDE

Inderøyfest 11- 14. juni

Det åpner torsdag, og de første høydepunktene kommer fredag, i spenn fra Bjørn Eidsvåg med Trondheim Symfoniorkester via Sirkus Eliassen og Jolly Jumper & Big Moe, til Hekla Stålstrenger. Lørdag kan du starte med operalunch og ende i rockekonsert i fjæra med The Rainmakers. Så får vi håpe de ikke lager for mye regn, for været, Inderøy-landskapet og de andre attraksjonene i området er en stor del av totalpakken Inderøyfest.

OLE JACOB HOEL

Verdensrekord på barnefest

Lørdag og søndag arrangeres barnefestivalen Juba Juba for aller første gang, med en rekke aktiviteter og konserter med blant andre Rasmus og Verdens Beste Band, Maj Britt Andersen og Tullekattesnutene. Selve finalen blir en konserthyllest til Knutsen og Ludvigsen søndag. Der vil Prepple fra DumDum Boys, Rasmus Rohde, T- Fuzz fra G.O.D.S og flere andre delta. Arrangøren har kjøpt inn 6000 kazoo-er som vil bli delt ut til publikum. Målet er å ta verdensrekord i kazoo-spilling.

Juba Juba, Festningen lørdag og søndag.

KAI KRISTIANSEN

Pushwagner rider igjen

Galleri Ismene markerer kunstneren Pushwagners 75-årsjubileum med en sommerutstilling. Utstillingen består av om lag 30 grafiske arbeider, og mange av dem er nye. Hans forrige utstilling hos Galleri Ismene i 2011 ble en formidabel suksess, og Pushwagner vil også være til stede ved åpningen lørdag.

Åpning lørdag 6. juni kl. 13, Galleri Ismene, Ilevollen 34

KARI HOVDE