Filmen får sin nordiske premiere på festivalen og både regissørene og skuespillerne fra filmen kommer til Trondheim for å overvære visningen, skriver Kosmorama i en pressemelding.

En klassisk road-movie

«Rabat» er nederlenderne Victor Ponten og Jim Taihuttus' debutfilm. Den handler om Abdel som skal kjøre en taxi fra Nederland til Rabat i Marokko. Taxien er en gave fra hans far til en bekjent, og to kamerater blir med på turen. Filmen er en typisk road-movie som tar oss med fra Nederland og sørover gjennom Europa. På turen møter de tre kameratene en rekke ulike mennesker, gjennom disse fortelles en større historie.

Vennskap og kjærlighet

Filmen tar blant annet opp den europeiske rasismen og de klassiske utfordringene i det å være assimilert og integrert i et vestlig samfunn, samtidig som de skal tilpasse seg foreldrenes tradisjon og kultur. Det grunnleggende temaet er sterke vennskap og ekte kjærlighet, heter det i pressemeldingen.

Mennene bak filmen, Ponten og Taihuttu, møttes tilfeldig i 2000 fordi de begge hadde musikken fra filmen «The Good, the Bad and the Ugly» som ringetone. Deretter startet de produksjonsselskapet «Habbekrats» som har produsert prisbelønnede kortfilmer, dokumentarer, reklamekampanjer, utstillinger og bøker. Rabat er regissørenes første spillefilm.