I kveld hedret norsk radiobransje seg selv under Prix Radio. Radioprofilene i P3 stakk av med flest priser. Trioen i «Radioresepsjonen» ble Årets radionavn for femte gang.

P3s «Verdens rikeste land» tok tre av tre mulige priser. De vant årets nyhetsprogram, årets sendeflate og årets humor.

– Prix Radio er den store kvelden der vi radionerder kan hedre hverandre, så det er megastas å bli nominert. At vi ble nominert i kategorien «Årets nyhetsprogram» var nok den største overraskelsen, sa Niklas Baarli til adressa.no tidligere denne uka.

Jørn Kaarstad ble årets DJ og P3 nyheter vant for prisen for årets nyhetsbulletin.

- Dette er et formidabelt resultat, det er rett og slett vilt god uttelling for P3, men og for radiomiljøet i Trondheim, sier radiosjef i NRK P3, Bjørn Tore Grøtte, i en pressemelding.

- At «Verdens rikeste land» både kan bli årets nyhetsprogram og vinne årets humor er imponerende, og det viser at juryen også liker spennet i programmet som lytterne elsker. I kveld er vi stolte og glade! Og dette gir en god boost for oss i en travel høst, sier han.

NRK Trøndelag fikk heder for årets direktesending. Årets fagpris ble tildelt P1+.

- Gratulerer til veldig dyktige kolleger i voksen-NRK. Direktesendinga om stormen «Ivar» var en maktdemonstrasjon i hvordan å utnytte radioens virkemiddel til det fulle. Og NRK P1 + er tvers i gjennom profesjonell og helstøpt radiostasjon, sier Grøtte i den samme pressemeldingen.

Prix Radios Hederspris ble tildelt tidligere P4-sjef Kalle Lisberg for sin lange journalistiske karriere og utviklingen av kommersiell radio i Norge over 20 år.

Prisene er vurdert av fagjuryer med representanter fra de ulike radiomiljøene i Norge.