Fra en taxi i Stockholm forteller Veronica Maggio at det blir en bra miks av publikumsfrieri med gamle låter og sanger fra det nye albumet når hun står på scenen på Marinen fredag kveld.

- Hvordan har du hatt det siden plata kom ut?

- Jättebra! Jeg var så himla nervøs på forhånd, for jeg fryktet at alle kom til å hate den. Men det har jo gått veldig fint.

Her kan du lese alle sakene fra Pstereofestivalen

Kjempenervøs

Maggio sier hun alltid er nervøs i forkant av utgivelser, og at hun er mer urolig nå enn hun var med de første platene.

- På de første to skivene la jeg skjebnen min mer i produsentens hender. Men nå er jeg blitt mer min egen sjef, og jeg kjenner på et mye større ansvar, selv om jeg ikke gjør alt selv. Det er mer meg i de de siste tre platene enn i de første to, og da blir det litt skumlere. Dessuten tenker jeg at oddsen for at at det går bra blir dårligere og dårligere jo flere plater jeg gir ut, haha.

Maggio har aldri lagt skjul på at hun er nervøs før konserter også.

- Jeg får fremdeles sceneskrekk, det hører liksom med. Men jeg vet jo nå at den forsvinner etter noen minutter, og så blir det bare gøy. Så det er bare å holde ut i starten.

Les mer: Adresseavisen anmeldelse av «Handen i fickan fast jag bryr mig»

Drømmeinnspilling

Veronica Maggio synes selv at det nye albumet er ærligere og litt mørkere enn de foregående platene.

- Det jeg også har tenkt på når jeg har lyttet til den i ettertid, er at den er veldig her og nå. Det er færre tilbakeblikk. Mindre nostalgi.

For første gang er innspillingen gjort på en måte hun lenge har drømt om; at bandet har spilt inn låtene samtidig i studio fremfor å spille inn instrument for instrument.

- Jeg tror det høres. Det blir litt mer dynamisk, og med færre lag i produksjonen. Man kjenner der og da hva som holder og hva som ikke gjør det. Det er fort gjort å bli litt blind når man sitter og legger på lag på lag, men når man spiller sammen forstår man raskere hva som er unødvendig, mener Maggio.

Hun synes en annen fordel ved å spille inn plata som et samlet band, er at det er lettere å overføre musikken fra plate til konsert.

- Akkurat det hjelper på nervøsiteten i forhold til å spille live, siden vi har musikken så inne etter å ha vært i studio.

Mindre press

Det er første gang Maggio er på Pstereofestivalen.

- Jeg har hørt at det er en bra festival, så jeg gleder meg til å spille der. Jeg har det alltid gøy på festivaler. Det bruker å være superbra stemning, og ikke så mye press siden folk er der for å se mange band og ikke bare oss.

- Er det noen konserter du selv har lyst til å få med deg?

- Highasakite må vi se!

Varm opp på Veronica-vis

Når Maggio og bandet er på tur, har de alltid én bestemt sang med på veien som de spiller om og om igjen og synger med. For hver turné er det en ny låt. Så hvis du vil varme opp til Pstereofestivalen på Veronica-vis, kan du finne fram til sangen «Befria Norden» med Gregory Fitzpatrick.

- Den spiller vi om og om igjen nå for tiden. Tittelen høres jo ikke bra ut i det hele tatt. Man skulle tro det var en kampsang for «hvit makt», men det er amerikaneren Gregory Fitzpatrick som spilte den inn i 1977. Den er fantastisk, og jeg tror ikke han helt vet hva han synger på svensk. Lyssna på den!