«Let me take you by the hand and lead you through the streets of London. I'll show you something to make you change your mind.»

ASSASSIN'S CREED: SYNDICATE

Xbox One / PS4 / PC

Aldersgrense: 18 år

Ralph McTells klassiker «Streets of London» er den perfekte bakgrunnsmusikken for årets største comeback på spillfronten.  For «Assassin's Creed: Syndicate» er det beste spillet i serien siden Ezio Auditore sprang rundt i Roma og Venezia iført kun tettsittende benklær i silke og bomull.

Til tross for minst èn utgivelse i året så begynner det nå å bli noen år siden det var grunn til å glede seg over et nytt spill i Assassin-franchisen. Fjorårets «Assassin's Creed: Unity» var bunnpunktet. Et spill så pompøst at det knapt var til å kjenne igjen fra utgangspunktet fra 2007. Det hjalp heller ikke stort at spillet var så fullt av tekniske feil at det tidvis var nesten umulig å spille. Den påklistrede samarbeidsmodusen var dråpen som fikk begeret til å renne over. Var «Assassin's Creed» som en av verdens største spillserier i ferd med å begå harakiri?

Skepsisen foran årets utgave av «Assassin's Creed» var naturlig nok stor. Men som en fugl fønix så klarer altså «Syndicate» å løfte hele togvraket av en spillserie opp av vannet og tilbake på skinnene igjen. Med andre ord, «Assassin's Creed: Syndicate» er det beste spillet i serien siden «Assassin's Creed: Brotherhood». Og om du skulle være i tvil - «Brotherhood» var bra, veldig bra.

En av grunnene til at årets spill scorer på alle mulige måter er at UbiSoft har konsentrert seg om kun èn eneste ting, nemlig å gjøre singleplayer-delen av spillet så bra som mulig. Borte er co-op og multiplayer. Og takk og lov for det. Tilbake står en fokusert og knallsterk historie med tvillingene Jacob og Evie Frye  og ikke minst London i sentrum. Handlingen er lagt til 1868. En periode der London var på toppen av den industrielle revolusjonen. Byen vokser over sine bredder og figurer som Charles Dickens, Charles Darwin og Alexander Graham Bell er å finne vandrende i byens gater ( alle tre spiller forøvrig en viktig rolle i utviklingen av plottet i spillet).

«Assassin's Creed: Syndicate» kommer vel neppe til å overbevise de som allerede har bestemt seg for å stå over årets utgave av serien - til det er det litt for mye av de samme, gamle rutinene her -  men dette er i alle fall et stort skritt på veien mot å vinne tilbake fansens nåde. Velkommen tilbake i spillenes Champions League, Mr. Assassin.