Tidligere i vinter ga den svenske visesangeren ut sitt 18. album, «Ingenting har hänt», til kritikernes store begeistring. Blant de oppildnede var vår egen anmelder, som mente at det inneholdt noen av «de mørkeste og beste sangene svensken har skrevet». Med den nordnorske musikeren Erling «Æ» Ramskjell og hans band som support begir han seg nå ut på en landsdekkende turné.

Lite synlig

De to artistene har arbeidet sammen ved flere anledninger, og er gode venner. Selv om Sundström har opptrådt i Norge før, har det først og fremst vært på småsteder, noe Ramskjell ville endre på: - Jeg har kjent Sundström i noen år, og vi fant vel ut at han var altfor lite synlig her til lands, og spilte for få konserter, så vi ble rett og slett enige om at det måtte forandres, sa Ramskjell i et intervju med Farojournalen forrige uke.

Ikke bare trist

Stefan Sundström har i løpet av sin lange karriere etablert seg som en av de største eksponentene for svensk visetradisjon. De ofte samfunnsironiserende tekstene og en sterk formidlingsevne har samtidig gitt ham status som en av Skandinavias viktigste, moderne rocke-poeter. Til tross for den noe dunkle stemningen som preger det ferskeste albumet, lover likevel 49-åringen en variert konsert: - Jeg vil gjøre glade ting også, fortalte Sundstrøm i et intervju med NTB tidligere i år.

Dokkhuset i kveld, kl. 21.00. Bill. kr. 220.