Styret i Museene i Sør-Trøndelag har i dag vedtatt å ansette Hansen som Peter Andreas Kjeldsbergs etterfølger. De ansatte ble orientert om ansettelsen i dag.

58 år gamle Ivar Roger Hansen kommer til Ringve fra stillingen som leder for Petter Dass-museet i Alstadhaug. Han har lang erfaring fra norsk kulturliv og var blant annet nestleder i Norsk kulturråd i 2005-2009. Han har også vært avdelingsleder på Nasjonalbibliotekets avdeling i Mo i Rana.

Studerte i Trondheim

Han har også vært en aktiv dirigent. Han studerte ved lærerhøgskolene i Hamar og Bergen og tok hovedfag i musikkvitenskap ved universitetet i Trondheim i 1986. Han har fått både Rana kommunes kulturpris og Petter Dass-medaljen.

Gjennom flere år har Ivar Roger drevet med kursvirksomhet for sang- og musikkorganisasjoner, og han har fra 1987 laget flere musikkprogram for NRK fjernsynet, blant annet portrettprogram med komponistene Bjørn Alterhaug og Arne Nordheim.

- Strålende referanser

- Ivar Roger Hansen får strålende referanser både når det gjelder sitt faglige ståsted, sine evner til å få med seg ansatte og ikke minst i forhold til sin respekt for historien. Styret i MiST har lagt vekt på den totale kompetansen og ser frem til at Ivar Roger Hansen begynner i stillingen som direktør for Ringve Musikkmuseum på nyåret, sier MiST-direktør Suzette Paasche i en pressemelding.