Videoen ble sluppet i dag, og innspillingen har funnet sted i Mojave-ørkenen, på et hustak i Los Angeles og under vann.

– Det var min første gang i USA, og jeg hadde bursdag samtidig. Så hele opplevelsen var bare fantastisk, sier 18-åringen fra Rennebu, som fra og med i høst kun går under artistnavnet Astrid.

Ble svimmel under vann

I videoen er det lange sekvenser der Astrid filmes under vann, scener som i tillegg ble tatt opp i striregn.

– Det var sykt kaldt. Og jeg måtte stupe sånn 100 ganger. Var ganske slitsomt å skulle holde pusten så mye også, ble faktisk litt svimmel etter hvert. Og det å skulle svømme i den store kjolen var ganske jævlig, men det var bare å bite tennene sammen og få det gjort. Det var verdt det til slutt, sier Astrid i et intervju med 730.no.

Videoen er regissert av en annen 18-åring, filmtalentet Jarand Breian Herdal.

Fra country til moderne pop

«2AM» ble sluppet på singel tidligere i høst, og signaliserte et brått stilskifte for Astrid. Den moderne, elektroniske poplåten, skrevet av Astrid og produsert av svenske Jake Oh, er noe ganske annet enn countrypopen hun ble mest kjent med gjennom «Idol». Adresseavisen likte «2AM» godt, og ga låten terningkast fire.

Astrid satses hardt på av plateselskapet Universal, og har planer om å skrive mye musikk og spille mye live i tiden som kommer.

– Jeg har nettopp skaffet meg tidenes band, så det blir fett! Vi har tenkt å bruke litt tid på nyåret til å promotere i Sverige og Danmark. Jeg gleder meg, sier Astrid til 730.no.