Liv Marie Stangeland er sammen med studievenninnene, Ingrid Eek og Kristine D. Sleire på kafeen Bøker og Børst i Stavangers mest fargeglade gate, Øvre Holmegate.

Jordbærte

- Det er koselig her i fargebyen, ikke så mye trykk. Vi må bare ikke snakke så høyt, for bestemor kan sitte ved nabobordet, flirer Liv Marie. Over en kopp jordbærte diskuteres den siste flørten, den vanskelige innleveringen, store opplevelser og små pengeproblemer. Studenttilværelsen er herlig fri. Livet er fullt av muligheter, kravene til prestasjon bestemmer du selv og døgnet har 24 timer til fri disposisjon. Studielånet på 6000 i måneden rekker ikke langt. - Du må jobbe, ellers kan du ikke være med på noe, sier Kristine. Hun serverer på restaurant i tillegg til økonomistudiene. Liv Marie jobber samme sted ved siden av universitetsstudiene i personal og ledelse. Det er alltid i Stavanger sentrum de møtes.- Vi bor så langt fra hverandre at det er enklest å treffe hverandre i byen, forklarer Liv Marie. Og så er det veldig koselig i smågatene her. - Det er viktig at tilbudene pået studiested er varierte, mener Ingrid. - At du kan oppsøke de utestedene du vil etter hvilket humør du er i og hvilken musikk du vil høre på, og at ikke kafeene ligger inne på kjøpesentre.

Trening

- Jeg syns treningssenteret ved Universitetet i Stavanger er utrolig viktig. Det er nytt og et kjempegodt tilbud for studenter, synes Liv Marie, og legger til at en studenttilværelse uten mulighet til å gå på nattklubber hadde vært triste greier. Kristin er glad for at ikke alt skjer i helgene.- Det er viktig at byen pulserer på en tirsdag eller onsdag. Sånn er det her, det er alltid folk ute, forteller hun. Jentene håper at studentersamfunnet Folken snart er oppe og står. De er i full gang med påbygging og oppussing. - Vi går der på konserter og sånn, men ikke så mye for å treffe folk, da er det kafeene i byen som gjelder. - Hva med teater og andre kulturtilbud, betyr det noe for dere? - Det blir ofte med tanken, sier Kristine.- Jeg har absolutt lyst til å gå, og det er fint at muligheten er der. Jentene pakker sakene.   Det er valentinsdag, men ingen kjærester på gang og derfor skal de ut å spise sushi sammen. Etterpå legger de kanskje turen innom Newsman, ifølge Liv Marie er det der de kjekke guttene holder seg. De som leser Dagens Næringsliv.

Foto: LARS KRISTIAN AALGAARD