- Her er det låter helt fra «Knights of the New Thunder» og oppover. En greatest hits liveplate, forklarer Diesel Dahl. I går lanserte TNT platen «TNT - Live in Madrid». Dahl kaller den et slags dokument over tiden da Tony Harnells falsettvokal svevde en etasje over Ronni Le Tekrøs gitaroppvisninger, og bidro til haugevis av solgte plater både i Norge og ulandet. Konserten i Madrid var den siste Harnell sang på, før mikrofonen ble overlatt til briten Tony Mills. Selv om utgivelsen markerer slutten på en epoke, er den ikke spesielt vemodig, ifølge Dahl.- Som eneste amerikaner i kurva ble det mye flying over Atlanteren for ham. Så da han endelig ga beskjed om at han ga seg, kom det ikke uventet på oss. Vi var mentalt forberedt på at det kunne komme til å skje. Tiden med Tony Harnell er et stolt kapittel for TNT, men det er også tilbakelagt, sier Dahl. Antakelig hjalp det å få det amerikanerne kaller closure, med å utgi Harnells siste konsert på plate og dvd.

Klining og slossing

«Live in Madrid» er dermed TNTs første liveplate siden «Three Nights in Tokyo» fra 1992.- Men her spiller jo den origianale trommelageren, humrer Dahl - som hadde forlatt bandet i den perioden.- Det er fremdeles de eldste hitene som er de største? - Ja, vi må ha med oss dem. Vi opplever at platene «Knights of the New Thunder» (1984) og «Tell No Tales» (1987) har vært soundtrack til både klining og slåssing i folks ungdomstid. Låtene derfra betyr mye for folk og vi er ydmyke overfor det, forteller Dahl.Derfor var det også viktig at ny vokalist måtte takle det gamle stoffet. - Tony Harnell sang i et heftig toneleie på åttitallet. Tony Mills takler det soundet godt og har blitt fantastisk mottatt av fansen både i England, Norge og Sverige. Men han er også med på å bringe oss inn i fremtiden, med en litt annen stil.Den fremtiden er TNT allerede i ferd med å stake ut i studio. For første gang på mange år jobber de nå med produsent. HP Gundersen er mest kjent for å jobbe med folk som Ane Brun, Sondre Lerche og Madrugada - artister med et noe mer subtilt uttrykk enn TNT. - Vi har gjort unna omtrent halvparten av et nytt album, som kommer til våren. Gundersen og Mills har virkelig funnet tonen og laget mange spennende korarrangementer. Ingen i TNT gråter over spillt melk, vi har bare fått masse guts til å gå videre.- Hva nytt bringer Mills bandet? - Harnell var jo en vaskekte California Kid. Han hadde omtrent sufrbrettet under armen da vi fant ham. Mills kommer fra samme nabolag som Black Sabbath og Judas Priest, et arbeiderstrøk i Birmingham. Bakgrunnen hans er selvsagt med på å prege bandet, selv om TNT er vel så mye bygd opp rundt gitarspillet til Ronni som rundt vokalen.

Jubileum neste år

Neste år er det 25 år siden singelen «Harley Davidson» plasserte TNT på øverste rockehylle her til lands. Den er naturlig nok ikke med på live-plata, men har fått nytt liv med ny vokalist. - Tony Harnell hadde et litt anstrengt forhold til den låta. Men Tony Mills kjører sykkel selv, så nå har vi tatt den inn i repertoaret igjen. Det er noe publikum setter veldig pris på.- Kommer det en nyinnspilling av «Harley Davidson» på nyplata, da? - Hm. Tja. . . ingen kommentar, sier Diesel og smiler. Kanskje fikk han en idè?

Foto: c