- Den er tvers gjennom mørk, sier Didrik Nonstad, bedre kjent som Diddaboy, om sin nye EP «Psykoselig».

- Jeg har alltid likt mørk musikk og da blir det gjerne så du lager mørk musikk selv. Jeg har hørt mye på undergrunns hip hop opp gjennom årene og det har vært med på å inspirere lydbildet mitt. Det er ofte det dystre som fungerer for meg, sier Diddaboy.

Her kan du lese hva anmelder Alexander Øverås Karlsen mener om «Psykoselig».

Det positivt negative

«Psykoselig» er Steinkjer-rapperens andre EP. Diddaboy rekker innom flere temaer i løpet av de seks låtene, som eksponeringsbehov på sosiale medier og om å tråkke på hverandre i jakten på suksess. Et annet tema Diddaboy gir plass til, er angst. «Te min fordel» er en negativ låt, men med en positiv tvist, mener rapperen.

- Den handler om hvordan du kan finne fordeler i noe som egentlig er negativt, du kan bruke det negative til din fordel. Det at jeg har angst kan hjelpe meg til å sette ting i perspektiv på en måte som andre ikke kan, sier Diddaboy som har levd med angst så lenge han kan huske.

- Jeg har alltid skrevet emo-tekster, som jeg kaller dem. Noen ganger kan angst være et bra tema fordi det passer musikken. Det er musikken og beaten jeg skriver til, som ofte bestemmer hva jeg tar opp.

Angst på papiret

Han bruker ikke å snakke med folk om angsten, men han deler gjerne egne erfaringer gjennom musikken. Det mener han kan være bra av flere grunner.

- Jeg skriver for å få følelser ned på papiret. I tillegg liker jeg å tro at folk kan relatere seg til det jeg skriver, og at de vil føle seg bedre etter å ha hørt musikken. Depresjon er så vanlig i dag at det nesten er skremmende, sier Diddaboy.

- Hvordan har du det i dag?

- Det er litt for tidlig å si hvilken type dag dette vil bli, men jeg tror det er en grei dag. Ironisk nok er det på de gode dagene jeg skriver de beste emo-tekstene, sier Diddaboy.

Låt med barndomshelten

Diddaboy har med to gjester på EP-en. Barndomskompis Skei og barndomshelt Bad Spit.

- Bad Spit har alltid vært den store helten når det kommer til rap, så det er stort å få han med på dette. Jeg brukte å tulle med at jeg en gang skulle gjøre ei låt med ham, sier Diddaboy. Låta ble «Føl».

- «Føl» handler om i hvilken grad folk tenker på andre eller om de bare tenker på å komme seg fram. Bryr folk seg om hvem de tråkker over på sin veg opp? Spør Diddaboy.

Diddaboy var en av delfinalistene i Bandwagon. Bli bedre kjent med rapperen som har tunga rett i kjeften.

Jobber med album

Diddaboy har sett seg lei av folks overdrevne eksponeringsbehov, og det går hardt ut over såkalte «Instagrambitches».

- Låta «Instagrambitches» er ganske ond. Det er litt jantelovpreg over den, så vi får se om folk tar den seriøs eller om de vil le av den. Den narsissismen folk holder på med på sosiale medier irriterer meg. Det er greit å legge ut bilder på internett, men det må gå an å gå på trening uten at du skal knipse 20 bilder av deg selv, sier Diddaboy, som skal rett tilbake i studio for å jobbe med sitt lenge planlagte album.

- Albumet vil kanskje få et annet lydbilde, men det er litt for tidlig å si hvordan det vil bli.