Konserten på Sverresborg er en del av Roxettes 30-årsjubileumsturné i Europa, og deres eneste i Norge i 2015.

– Det er et band vi har hatt på ønskelisten lenge. Vi er ekstra fornøyd med å ha fått dem eksklusivt. De har aldri spilt i Trondheim eller Midt-Norge før, sier Stein Vanebo i Trondheim Concerts.

Roxette er for tiden på turné i Russland, Baltikum og Finland. Der vil de gjøre seg ferdig i løpet av november, før de fortsetter i Australia og New Zealand i februar til neste år.

Det er fantastisk å være tilbake på de internasjonale scenene. Responsen vi har hatt fra vårt publikum gjennom alle disse årene er overveldende, og vi kan ikke vente med å møte fansen igjen, sier Per Gessle og Marie Fredriksson i en pressemelding.

– Vi gleder oss til å se dere igjen!

Nest etter Abba

Det er 25 år siden gruppas gjennombruddssingel «The Look» gikk inn på førsteplass på den amerikanske Billboardlisten i mars 1989. «Listen To Your Heart», «It Must Have Been Love» og «Joyride» nådde samme plassering, og etablerte Roxette som et av verdens største popband. Duoen er også kjent for låter som «Dangerous», «Fading like a flower», «Dressed for success» og «The Centre of the heart».

Til sammen har Roxette solgt 75 millioner plater verden, og tallet øker stadig.

– Dette er den største svenske popeksporten etter Abba. Testkonsertene i Russland har gått kjempebra, sier Vanebo, som også tidligere har prøvd å booke gruppa.

– Men det har ikke lyktes. Dette er et stort navn.

Etter at Marie Fredriksson fikk konstatert hjernekreft i 2002, tok bandet en lengre pause. I 2011 kom duoen sammen igjen, ga ut albumet «Charm School» og dro på turné. De spilte 153 konsert for til sammen 1,5 millioner mennesker. Året etter ga de ut «Travelling». Til sammen har de gitt ut ni studioalbum, i tillegg til flere samlealbum.

Bra totalbukett

Roxette er kjent for å ha med seg de aller beste musikerne på turneene sine. Kapasiteten på Sverresborg vil bli den sammen som på Knopfler, 10000 publikummere.

– Vi har prøvd å tenke programmering og variasjon. Med Knopfler, Nigthwish (29. august) og Roxette mener vi at vi har lyktes med det. Dette er et av de største navnene fra 80- og 90-tallet. Vi tror Roxette har mange venner i Midt-Norge og omegn. Jeg har en enorm respekt for dem, ikke minst for Per Gessle som låtskriver, sier Vanebo, som sier han har et par overraskelser til i august.

– Når vi oppsummerer neste høst, tror jeg vi vil se at totalbuketten ble veldig bra, sier han.

Billettsalget starter førstkommende fredag klokken 09.00.

Per Gessle og Marie Fredriksson i Roxette ser frem til å dra på europaturné. Konserten på Sverresborg Arena i Trondheim 13. juni blir deres eneste i Norge. Foto: Emmelie Aeslin