–Vi nærmer oss 500 solgte billetter. Konsertene er i utgangspunktet utsolgt, men vi kommer til å sette inn ekstra stoler for å gjøre mer plass til publikum. Det vil bli mulighet til å kjøpe billett i døra, men det er svært begrenset med plass, så vi kan ikke love noe, sier formann i sangforeningen, Oleiv Mæhle Grimsrud.

I desember skrev Adresseavisen om koret i forbindelse en turné tilEstland, da de var på søken etter gamle studenterluer.

Vitalt kor

Trondhjems Studentersangforening ble stiftet i 1910, og er rangert som verdens tolvte beste mannskor på Interkulturs rangeringsliste. Nå blir det fullt hus i Øysteinssalen i Erkebispegården.

–Jeg tror mye av suksessen vi opplever med denne konserten skyldes at vi er et vitalt kor bestående av studenter som rekrutterer både medlemmer og publikum fra studentmassene. Samtidig har vi et ønske omå synge for hele byens befolkning, ikke bare studenter, til tross for at vi eret studentkor. Vi har sunget forpensjonister i Hornemansgården og holdt minikonserter på universitetet, forteller Mæhle Grimsrud.

Konsertens tittel er en referanse til «Gryning vid havet» av Hugo Alfvén.

–Det er tatt fra den siste strofen i «Gryning vid havet», som er en veldig populær mannskorsang, og har et kraftig uttrykk. Repertoaret til dennekonserten er valgt fra øverste hylle, forklarer formannen.

Spesialskrevet sang

På repertoaret finner vi også «Dansen i trollberget», som er et stykke skrevet spesielt for Trondhjems Studentersangforening av komponisten Knut Nystedt.

–Nystedt skrev denne sangen til oss i 1990. Selv blir han faktisk 100 år neste år, sier Mæhle Grimsrud.

Nystedt skal, med glimt i øyet, ha sagt at studentersangforeningen er det eneste koret som kan fremføre «Dansen i trollberget».

For dem som ikke rekker å skaffe seg billett til konsertene nå på søndag kommer en ny mulighet 14. mai i Frimurerlogen. Da feires grunnlovsjubileet med gjesteopptredener av Trondhjems kvinnelige studentersangforening og småkorene Pirum, Candiss og Knauskoret.

Øysteinssalen søndag kl. 17.00 og 19.00.