- Det har vært feil fokus på musikk de siste årene med «Idol» og «Hver Gang Vi Møtes», sier Hellevig.

Han er aktuell med debutfilmen «Dryads – Girls Don't Cry», som forteller historien om et band gjennom øynene til en femten år gammel jente. Anneli Aune spiller Hilde som fascineres av bandet, og særlig frontfiguren Henriette (Iben Akerlie), som flytter inn i huset ved siden av Hildes streite familie.

Inspirert av ikoner

- Hvis filmen kan hjelpe med å få et annet fokus på musikk som Hilde får, blir jeg glad, sier Hellevig.

Han forklarer at Hilde er øynene til dem som sitter i salen.

- Tanken er at publikum skal se det samme som henne. At de er fluer på veggen.

- Jeg tror mange vil kjenne seg igjen i Hilde-figuren. I løpet av filmen går hun fra å være en uskyldig jente med barnslige interesser til å bli en ungdom og annen person, sier Anneli Aune.

- Hvorfor tror du Hilde blir så tiltrukket av Henriette?

- Hun driver med noe nytt hun aldri har opplevd. Det er det hun fascineres av. At Henriette er avstøtende mot Hilde gjør henne bare enda mer spennende.

Hellevig forteller at Henriette er en hybrid av ikoniske musikere som Amy Winehouse, Liam Gallagher og Kurt Cobain. En slags opphøyet, kul skikkelse ingen helt forstår seg på, men automatisk ser opp til.

40 prosent musikk

Hellevig har flettet sin egen musikkinteresse i «Dryads». Filmen består av 40 prosent musikk, og mye av historien handler om Henriette og bandet hennes. Til tross for at Dryads er en ungdomsfilm, var regissøren først og fremst var inspirert av filmer med fokus på musikk som «Almost Famous» og «Pulp Fiction».

- Det er mange som bruker musikk som et springbrett når man går fra å være barn til å bli voksen. I mitt liv har musikk knyttet meg sammen med mennesker, sier Hellevig.

Han ønsker folk som ser filmen skal føle at det er litt som å være på konsert.

- Fjortenåringer kommer ikke inn på konsert selv om de kanskje er de aller mest lidenskapelige. Jeg ønsket å gi noe til dem.

Tar tenåringer på alvor

I filmen går Hilde fra å være en barnslig jente som liker Justin Bieber til å oppdage band som Nirvana og Velvet Underground.

- Jeg ønsket å vise at det finnes band som skriver sine egne låter. Det er litt kritikk til mainstream hvor alt kommer ovenifra. Jeg ville vise at musikk kommer fra innsiden.

- Hvorfor ønsket du å lage en film om en tenåring i opprørsfasen?

- Ønsket kommer nok fra jeg var tenåring selv. Jeg mener man skal ta alderen alvorlig, og jeg hadde lyst til å gi noe tilbake.

Hellevig forteller at det var viktig å fange tiden både ved bruk av riktig musikk, og fokusere på det ungdom er opptatt av. Det har blant annet ført til et sterkt fokus på sosiale medier som Snapchat og Instagram i filmen.

- Jeg tror Hilde går med mobilen i hånda i hver eneste scene. Uavhengig om vi bruker øl eller mobiltelefoner, prøver vi bare å vise hvordan det er.

Skuespiller Anneli Aune og regissør Sten Hellevig debuterer begge med sin første spillefilm, foran og bak kamera. Foto: Sarah Winona Sortland