Konsertene på Sverresborg fredag og lørdag er sjette og sjuende gang Folkemuseet åpner dørene for konserter med 10 000 publikummere. Trondheim Concerts har arrangert hver gang og begynner å få solid erfaring.

Morten «Diesel» Dahl mener det er Trondheim Concerts ikke bør ha monopol på store konserter i Trondheim.

- Vi gjorde noen justeringer i løpet av sommeren i fjor og er veldig fornøyd med avviklingen av konsertene på slutten av sesongen. Da var vi nede i en toalettkø på maksimum fem minutter, og vi hadde økt kapasiteten på serveringsstedene, så ventetiden var liten. Det er viktig for oss at publikum får en best mulig opplevelse og at sikkerheten er høy. Dessuten må vi selvfølgelig ta hensyn til at vi befinner os på et museumsområde, sier arenaleder Børge Rødli i Trondheim Concerts.

Bussene kjører fra 17.30

Hans viktigste råd til dem som bor så langt unna Sverresborg at de ikke kan eller vil gå, er å ta shuttlebuss fra Trondheim sentrum. Elton John skal gå på scenen cirka 20.15, etter at oppvarmingsartistene Foy Vance og Dagny har vært i aksjon siden 19-tiden. AtB kjører shuttlebusser fra Dronningens gate fra klokken 17.30 til 20.00.

På vei til Sverresborg må publikum kjøpe billett på vanlig måte. Når konserten er slutt i 23-tiden, kjøres det shuttlebusser kontinuerlig tilbake til sentrum, og da er turen gratis.

Adresseavisens anmelder gir Elton Johns siste album terningkast fire.

Nytteløst å kjøre bil

Så lenge folk går eller tar buss og innser at det er nytteløs å kjøre bil, regner Rødli med at logistikken rundt konsertene vil gå bra.

- Publikum kan ikke ta med seg stoler eller paraplyer, men vi håper de tar med seg godt humør og vanlig folkeskikk. Da går nok dette fint, sier han.

Som før blir det to innganger til arenaen, én ved hovedinngangen i Sverresborg allé og én i Breidablikkveien. Handikappede får også en egen inngang og et eget felt på arenaen.

Fredagskonserten med Elton John ble utsolgt på ti minutter. Også ekstrakonserten ble raskt utsolgt.

Trondheim Concerts har selv hovedansvaret for logistikken, men har flere samarbeidspartnere. Rødli nevner blant annet Folkemuseet, Trondheim kommune, AtB, politiet og St. Olavs Hospital.